REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Už svarbius pasiekimus moksle ir visuomeninėje veikloje skiriamas Nobelio premijas atsakingas Nobelio fondas pranešė, kad dėl ekonominės krizės bus sumažinta piniginė šios premijos išraiška. Nobelio fondo direktorių taryba apie tokį savo sprendimą pranešė birželio 11 dieną.

REKLAMA
REKLAMA

Nobelio fondo pranešime sakoma, kad Nobelio premijos dydis bus sumažintas 20 procentų: nuo šiol šios premijos laureatai gaus ne po 1,4 mln. JAV dolerių, o po 1,1 mln. Fondo direktorių taryba nurodo, kad pastaraisiais metais dėl pasaulinės ekonomikos krizės išlaidos, skirtos Nobelio premijos komitetams finansuoti ir paskirtoms premijoms išmokėti, viršijo pajamas, gaunamas iš šios premijos steigėjo pramonininko Alfredo Nobelio kapitalo investicijų.

REKLAMA

Dėl ekonominės krizės Nobelio fondas taip pat sumažins išlaidas, skirtas Nobelio premijos teikimo iškilmėms organizuoti, sakoma pranešime.

Nobelio premija buvo įsteigta remiantis 1895 m. sudarytu išradėjo ir pramonininko A. Nobelio testamentu.  Šios premijos laureatai, didžiausių laimėjimų atskirose mokslo srityse pasiekę mokslininkai ir asmenys,  apdovanoti už itin didelį indėlį į kultūros ir visuomenės raidą, gauna Nobelio premijos laureato diplomą, medalį ir piniginę premiją. Pastarosios dydis nuo pat Nobelio fondo įsteigimo 1900 metais ne sykį buvo keičiamas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų