REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

21 iš 59 apklaustų pasaulio šalių yra už imigraciją, 38 šalys yra prieš. Lietuva patenka tarp šalių, pasisakiusių prieš imigraciją. Lietuvos imigracijos rėmimo indeksas yra –39 proc.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak , RAIT valdybos pirmininkės Ingos Nausėdienės, Lietuva patenka tarp šalių, turinčių neigiamą imigracijos rėmimo indeksą. Tai rodo, kad mūsų šalies gyventojai bijo imigrantų, net ir atvykstančių darbo tikslais. Imigracijos baimė nuo 2005 metų Lietuvoje tik padidėjo.

REKLAMA

Technologijų atžvilgiu „besienis“ pasaulis yra aiškiai suskirstytas pagal migraciją valstybių sienų atžvilgiu.

Pasaulis, kurį technologijų gerbėjai mėgsta vadinti „besieniu“, yra aiškiai padalytas pagal „Imigraciją valstybių sienų atžvilgiu“: pasaulinės apklausos duomenimis, 34 proc. pasaulio imigraciją laiko „geru dalyku“, 38 proc. – „blogu“, 23 proc. atsakė, kad tai „nei gerai, nei blogai“, o 5 proc. pasaulio gyventojų į šį klausimą neatsakė. Neto imigracijos rėmimo indeksas yra neigiamas –4 proc.

REKLAMA
REKLAMA

Tai parodė pasaulinė apklausa, atlikta 59 valstybėse. Apklausą atliko seniausia ir didžiausia visuomenės nuomonės apklausų atlikėjų asociacija „WIN-Gallup International“. Asociacijai atstovaujančios šalys apima daugiau nei 75 proc. pasaulio gyventojų.

Imigracijos indeksas: teigiamai imigraciją vertinančių šalies gyventojų dalis minus neigiamai imigraciją vertinančių šalies gyventojų dalis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų