REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Birželio 12 dieną, antradienį, „Siemens“ arenoje įvyko bankrutavusio banko „Snoras“ kreditorių susirinkimas. Jame išrinktas kreditorių komitetas, kurio pirmininke paskirta valstybės įmonės „Indėlių  ir investicijų draudimas“ vadovė Aurelija Mažintienė. Jos teigimu, komitetą sudarys 9 nariai – 4  „Indėlių  ir investicijų draudimas“  atstovai, valstybinio socialinio draudimo fondo („Sodra“)  valdybos atstovas, banko „Snoras“ darbuotojų atstovas, verslininkas Martinas Gusiatinas, lietuviško kapitalo įmonės  „Bikuvos prekyba“ ir užsienio kompanijos „Holten Investments“ atstovai. Planuojama, kad pirmasis kreditorių komiteto susirinkimas įvyks ateinančią savaitę.

REKLAMA
REKLAMA

„Kreditorių komiteto laukia ypatingai sudėtingos užduotys. Pagrindinės jų yra tokios –banko „Snoro“ turto administravimas, turto realizavimas, banko administravimo išlaidų nustatymas, kreditorinių reikalavimų tenkinimas“, - trumpai būsimas komiteto užduotis pristatė komiteto pirmininke išrinkta A. Mažintienė.

REKLAMA

Pažadų nedalino

Bankroto administratorius Neilas Cooperis po susirinkimo sakė: „Šiuo metu negalime patvirtinti, kiek pinigų bus grąžinta neapdraustiems kreditoriams, nes tai priklauso nuo daug veiksnių, tokių kaip pardavimai iš paskolų portfelio, netinkamai likviduotų banko pinigų sugrąžinimas ir kito turto, pavyzdžiui, „Finastos“ ir „Snoro lizingo“, pardavimai. Turint visa tai omenyje, būtų neatsakinga manyti, kad per ateinančius porą metų bus grąžintos didelės pinigų sumos.“

REKLAMA
REKLAMA

Žurnalistų klausiamas apie konkrečias datas, kada kreditoriai gali tikėtis atgauti savo pinigus, N. Cooperis nieko tikslaus pasakyti negalėjo, tačiau teigė suprantantis neapdraustų indėlininkų susirūpinimą ir nusivylimą.

„Smulkiųjų kreditorių nepasitenkinimas yra suprantamas, nes jie prarado savo pinigus, tačiau, nemanau, kad jie turėtų būti nepatenkinti šiandien įvykusiu susirinkimu. Išrinktas kreditorių komitetas, o tai reiškia, kad bankroto procedūra galės toliau vystytis. Komitetas atstovauja visiems kreditoriams, ne tik stambiesiems. Jie gali jaustis nusivylę dėl to, kad šiame bankroto etape aš negaliu pažadėti, kada jie atgaus savo pinigus“, – sakė „Snoro“ bankroto administratorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

N. Cooperis taip pat negalėjo pateikti detalių, kaip greit galima tikėtis „Snoro“ turto išpardavimo. Jis patikino, kad šiuo metu sparčiausiai juda „Finastos“ pardavimo reikalai.

Žurnalistams pasiteiravus, kiek gi kainavo šiandien įvykęs kreditorių susirinkimas, „Snoro“ administratorius vėl purtė galvą – jis to nežinąs, tačiau pridūrė, kad vietą („Siemens areną - aut. past)  teko parinkti prisiderinus prie to fakto, kad didžioji dalis „Snoro“ indėlininkų –pensinio amžiaus, todėl, anot jo, „jiems būtų sudėtinga lipti aukštais laiptais į teatrą ar kitą vietą miesto centre“.

REKLAMA

Arenoje – sustiprintas saugumas

„Siemens“ arena, kurioje nuo pietų rinkosi kreditoriai, buvo apjuosta užtvaromis. Teritorijoje sustiprintas saugumas –apsauga kruopščiai tikrino visus įeinančiuosius, neleisdama įsinešti fotografavimo įrangos, kompiuterių, maisto produktų ir gėrimų.

Didžioji dalis atvykusių kreditorių buvo vyresnio amžiaus žmonės, banke turėję indėlių su sertifikatais.

Sulaukė 40 pasiūlymų

Antradienį pranešta, kad N. Cooperis jau  gavo daugiau nei 40 pasiūlymų dėl „Snoro“ kreditorių komiteto sudėties ir keletą pasiūlymų dėl kreditorių komiteto pirmininko.

REKLAMA

Pasiūlymą dėl „Snoro“ kreditorių komiteto pateikė ir valstybės įmonė „Indėlių ir investicijų draudimas“, kurios kreditorinis reikalavimas sudaro daugiau nei 60 proc. visų šiuo metu teismo patvirtintų kreditorinių reikalavimų bankroto byloje.

VĮ „Indėlių ir investicijų draudimas“ siūlymas yra sulaukęs palaikymo iš nemažo skaičiaus kitų kreditorių, įskaitant „Snoro“ indėlininkų ir kreditorių asociaciją.

„2012 m. birželio 12 d. įvyksiantis kreditorių susirinkimas turės nuspręsti dėl susirinkimo pirmininko ir sekretoriaus, bei kreditorių komiteto sudėties. Kaip bebūtų, valstybės įmonės „Indėlių ir investicijų draudimas“ remiamas pasiūlymas surinko daugiausia išankstinių balsų ir jau dabar yra palaikomas kreditorių balsų daugumos“, – komentuodamas pasiūlymus sakė bankroto administratorius Neilas Cooperis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų