REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos naftos produktų prekybos įmonių asociacija pasiūlė valdžios institucijoms iš Rusijos ir Baltarusijos įvažiuojančių vilkikų bakuose apriboti įvežamų degalų kiekį. Vežėjai tokiam siūlymui nepritaria, rašo „Verslo žinios“.Asociacijos laiške pažymima, kad vis daugiau sunkiojo transporto be jokio krovinio ar prekių vyksta į kaimynines valstybes tik tam, kad atsivežtų degalų automobilių stacionariuose bakuose į Lietuvą.

REKLAMA
REKLAMA

„Atsigabenti degalai labai retai yra naudojami savoms reikmėms, didžioji dalis įvežtų bakuose degalų yra parduodama“, – motyvus dėsto asociacija.

REKLAMA

Todėl siūlo imtis priemonių, kurias jau senokai taiko kaimynai lenkai, – apriboti sunkiųjų transporto priemonių bakuose įvežamų dyzelinių degalų kiekį iki 600 l. Tiek degalų leidžiama turėti į Lenkiją įvažiuojantiems autobusams, o krovinius gabenančiuose vilkikuose kiekis dar mažesnis – 200 l.

Vežėjų asociacijos „Linava“ prezidentas Algimantas Kondrusevičius sakė, kad tokiu sprendimu būtų apribotas judėjimas, tai nebūtų naudinga Lietuvai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų