REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialinės apsaugos ir darbo ministro Donato Jankausko teigimu, pirmadienį „Sodra“ jau yra pervedusi daugiau kaip 148 mln. litų ir kompensavusi pensijų nepriemokas beveik 52 tūkst. 1995-2002 m. dirbusių pensininkų. Pensijų nepriemokos šiems žmonėms buvo išmokėtos kartu su pensija.

REKLAMA
REKLAMA

Šis, paskutinis pensijų nepriemokų kompensavo etapas, kaip numatoma, pareikalaus 263 mln. litų.

REKLAMA

Ministras atkreipia dėmesį į tai, kad iš viso nepriemokos bus kompensuotos 88,3 tūkst. žmonių, tad šiuo metu jas jau yra gavę daugiau kaip pusė jas turinčių gauti žmonių.

Pirmadienį pensijų nepriemokos buvo pervestos tiems pensijų gavėjams, kuriems pensijos mokamos į kredito įstaigose esančias sąskaitas kiekvieno mėnesio 10-12 dienomis. Birželio 12 d., pensijų nepriemokos į sąskaitas bus pervedamos tiems pensijų gavėjams, kurie pensijas gauna per paštą ar kitas pristatančias įstaigas, o taip pat mirusių pensininkų turto paveldėtojams.

REKLAMA
REKLAMA

Birželio 27 d. pensijų nepriemokos bus pervedamos tiems pensijų gavėjams, kurie pensiją gauna kiekvieno mėnesio 27 d.

Tie pensijų gavėjai, kurie pensiją gauna per paštą ar kitas pensiją pristatančias įstaigas ir kurie iki šiol nėra informavę „Sodros“ teritorinių skyrių apie savo sąskaitos rekvizitus, turėtų kuo skubiau tai padaryti.

Iki šiol „ Sodros“ teritoriniams skyriams sąskaitos rekvizitų nėra pateikę apie 1,7 tūkst. išmokų gavėjų, iš kurių apie 300 turėjo sąskaitas „Snoro“ banke ir iki šiol nepasikeitė arba apie pasikeitusią sąskaitą neinformavo „Sodros“ teritorinių skyrių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šiuos žmones kviečiame neatidėlioti ir kaip galima greičiau kreiptis į “Sodros„ teritorinius skyrius ir pateikti savo sąskaitos, į kurią turi būti pervestos pensijų nepriemokos, rekvizitus“, - ragina „Sodros“ direktorius Mindaugas Sinkevičius.

Mirusių šių pensijų nepriemokų gavėjų turto paveldėtojai turi kreiptis į „Sodros“ teritorinį skyrių, kuris mirusiajam mokėjo pensiją. „Sodros“ teritoriniam skyriui reikia pateikti asmens dokumentą (pasą arba asmens tapatybės kortelę), rašytinį prašymą, nurodyti sąskaitos rekvizitus (sąskaita turi būti Lietuvos Respublikos teritorijoje esančioje kredito įstaigoje), paveldėjimo teisės liudijimą arba nuosavybės teisės į bendrą sutuoktinių turtą liudijimą. Nepriemokos paveldėtojams bus kompensuotos per 30 kalendorinių dienų nuo prašymo ir minėtų dokumentų pateikimo dienos. „Sodra“ ragina paveldėtojus nedelsti ir kreiptis dėl mirusiojo pensijų nepriemokos dalies.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų