REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gimnazistai įsilieja į verslo pasaulį su originalia idėja – kurti mobilų teatrą. Tokį verslo planą parengė edukacinio projekto LIFTAS nugalėtojai – Panevėžio Juozo Miltinio gimnazijos komanda.

REKLAMA
REKLAMA

Birželio 8 d., edukacinio projekto LIFTAS finaliniame renginyje paaiškėjo jo nugalėtojai – Panevėžio Juozo Miltinio komanda. Ji teatralizuotai pristatė originalią verslo idėją – sukurti mobilų teatrą ir pademonstravo išsamų verslo planą jai įgyvendinti.

REKLAMA

Projektas LIFTAS truko daugiau nei keturis mėnesius. Per šį laikotarpį gimnazistai iš visos Lietuvos gilinosi į verslo paslaptis: dalyvavo seminaruose, kūrė savo verslo idėjas, padedami finansų gidų – banko specialistų – jas tobulino ir rengė verslo planus. Pirmajame projekto etape dalyvavo 51 gimnazija, į antrąjį pakilo – 24, finalą pasiekė 4 stipriausios komandos.

Vilniuje, ISM Vadybos ir ekonomikos universitete, surengtame finale savo planus pristatė ir dėl pagrindinio prizo – 10 tūkst. litų verslo idėjai įgyvendinti – varžėsi skirtingų regionų gimnazijos: Vilniaus jėzuitų, Klaipėdos Baltijos, Panevėžio Juozo Miltinio ir Vilkaviškio r. Gražiškių. Komisija vertino verslo plano parengimą, idėjos verslumą, įdomumą, aktualumą, naudą gimnazijos bendruomenei bei pristatymo originalumą.

REKLAMA
REKLAMA

„Pagrindinis mūsų verslo idėjos tikslas – plėsti papildomas erdves mokinių kūrybinei veiklai. Siekiame tapti žinoma šalies gimnazija, rengianti profesionalius įvairių žanrų kūrybinius pasirodymus ne tik mokyklos erdvėse, bet ir mobilaus teatro scenoje. Beje, ši idėja gimė sužinojus apie projektą LIFTAS “, - teigė nugalėtojų komandos kapitonas Ignas Gaižiūnas.

Laimėtojai edukaciniame projekte dalyvavo ir pagrindinio prizo siekė tikslingai. Juozo Miltinio gimnazija garsėja teatrališkumu, stato spektaklius, dalyvauja įvairiuose festivaliuose. Gimnazijoje su moksleiviais dirba ir profesionalūs aktoriai, teatro pamokos yra privalomos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 Projekto LIFTAS dalyviai (nuotr. Gamintojo) Projekto LIFTAS dalyviai (nuotr. Gamintojo)

„Projektas LIFTAS – tai puiki galimybė gimnazistams gauti vertingų žinių, o nugalėtojams – realizuoti savo idėją. Nekantriai lauksime Panevėžio Juozo Miltinio gimnazijos komandos įspūdžių apie tai, kaip sekasi įgyvendinti savo planą. O visoms projekte LIFTAS dalyvavusioms komandoms linkime nenuleisti rankų ir toliau siekti savo užsibrėžtų tikslų. Šis edukacinis projektas parodė, kad tereikia apsidairyti aplinkui ir pamatysime –  mūsų jaunimas, naujoji karta, kupini idėjų, kurios skatina eiti į priekį ir kurti geresnę ateitį. Tikimės, kad šis projektas taps kasmetiniu ir kiekvieną kartą bent viena gimnazistų idėja bus pakylėta iki rezultato!“ – kalbėjo DNB banko valdybos narys ir prezidento pavaduotojas Šarūnas Nedzinskas.

REKLAMA

 Projekto LIFTAS dalyviai (nuotr. Gamintojo) Projekto LIFTAS dalyviai (nuotr. Gamintojo)

Pasak nugalėtojų, edukacinis projektas LIFTAS iš tiesų pakylėjo jų idėją rezultato link. Tačiau laimėti 10 tūkst. litų – tai tik mobilaus teatro kūrimo pradžia, o pats procesas truks kelerius metus, kol uždirbę dar daugiau lėšų iš savo spektaklių gimnazistai galų gale sukurs svajonių teatrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų