REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Pedofilijos byloje šiandien ketinta apklausti Laimutę Stankūnaitę. Iki šiol to nepavyko padaryti, nes į vieną teismo posėdį moteris tiesiog nebuvo atvežta. Išklausytas prokuroro Egidijaus Motiejūno prašymas leisti L. Stankūnaitę apklausti nuotoliniu būdu, tačiau bylą nagrinėjantis Vilniaus miesto 2-ojo apylinkės teismo teisėjas Audrius Cininas paprašė užtikrinti liudytojos dalyvavimą.

REKLAMA
REKLAMA

(Papildyta 13.38) Pasak L. Stankūnaitės advokato G. Černiausko, ji buvo atvykusi į posėdį. „L. Stankūnaitė buvo atvykusi, tačiau man su ja bendrauti neteko“, - sakė jis.

REKLAMA

Kitas posėdis kol kas nėra numatytas.

(Papildyta 13.22) Dėl teisėjo A. Cinino ligos posėdis atidėtas. Teisėjų kolegijos pirmininkas pasijuto blogai, iš poliklinikos jis gabenamas į ligoninę.

(Papildyta 13.09) Į teismo posėdį atvyko velionio A. Ūso tėvai. Taip pat advokatai Adomas Liutvinskas ir Gintaras Černiauskas.

(Papildyta 13.07) Stebėti posėdį susirinko dešimtys žmonių.

(Papildyta 12.45) Prie teismo pastato pareigūnų nesimato, nors pasklido kalbos apie sustiprintą saugumą.

REKLAMA
REKLAMA

Balsas.lt pakalbinta teisme lūkuriavusi moteris tvirtino, kad nėra liudytoja, tačiau pasakojo budėjusi Garliavoje ir dabar atėjusi pažiūrėti, kaip atrodo L. Stankūnaitė.

Papildysime...

Nežino dėl viešumo

L. Stankūnaitės advokatas Gintaras Černiauskas pirmadienio rytą portalui Balsas.lt pasakojo, kad apklausa turėtų įvykti 13 val. Pasiteiravus, ar posėdis toliau liks viešas, G. Černiauskas nieko konkretaus pasakyti negalėjo.

„Šiuo metu numatytas viešas teismo posėdis. Tačiau jeigu paaiškės, kad per apklausą gali būti pateikta neviešinama informacija, viskas gali pasikeisti. Teisė prašyti uždaro posėdžio išliko, bet ar ja teks pasinaudoti, pamatysime vėliau“, – pabrėžė G. Černiauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Galimos grėsmės?

Balsas.lt primena, kad apklausti L. Stankūnaitę nuotoliniu būdu norėta, nes, anot pareigūnų, valstybės saugomai liudytojai viešoje vietoje egzistuoja įvairios grėsmės. Vis dėlto, kokios tos galimos grėsmės – teisėsaugos pareigūnai neįvardijo ir nepateikė nuogąstavimus patvirtinančių duomenų. Būtent todėl teisėjas A. Cininas ir paprašė užtikrinti L. Stankūnaitės dalyvavimą posėdyje.

Praėjusios savaitės viduryje daugiau kaip po mėnesio pertraukos buvo ptaręstas pedofilos bylos nagrinėjimas. Šioje byloje kaltinimai mažametės tvirkinimu pateikti jau mirusiam Andriui Ūsui. Praėjusios savaitės posėdis prasidėjo Kauno apygardos teismo teisėjos Neringos Venckienės apklausa. Vėliau apklausti dar trys liudytojai – butą Kaune M. Gimbutienės gatvėje mergaitės motinai Laimutei Stankūnaitei nuomojęs kaunietis Raimondas Šliumba, su L. Stankūnaite butą nuomojusi Eugenija Bertašiūtė ir L. Stankūnaitės draugė Ernesta Bugarytė.

REKLAMA

Kaltinimai ir neigimai

Balsas.lt primena, kad miręs kaunietis D. Kedys A. Ūsą ir dar kelis asmenis viešai kaltino seksualiai išnaudojus jo mažametę dukterį. Kaltinimai tvirkinimu buvo pateikti tik A. Ūsui, kuris žuvo 2010 metų birželį, apvirtus keturračiam motociklui. Kaltinamajame akte nurodyta, kad vaikas galėjo būti tvirkintas bute M. Gimbutienės gatvėje, Kaune. L. Stankūnaitė nuomojosi butą iš A. Ūso pažįstamo.

L. Stankūnaitė ikiteisminio tyrimo metu ir visą pastarąjį laiką neigė, kad buvo susijusi su galimu dukters tvirkinimu. D. Kedžio viešų kaltinimų taip pat sulaukę Kauno apygardos teismo teisėjas Jonas Furmanavičius ir jo sugyventinės sesuo Violeta Naruševičienė nušauti 2009 metų spalį. Nusikaltimus, anot prokurorų, atliko D. Kedys. Paties D. Kedžio kūnas rastas 2010 metų balandį prie Kauno marių. Teisėsauga teigia, kad jis mirė nesmurtine mirtimi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų