REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neseniai britas Mike Hall baigė kelionę dviračiu aplink pasaulį. Perkirsti ekvatorių jam prireikė 91 dienos ir 18 valandų. Tai – net dviem savaitėms viršijo pasaulio rekordą. Naująjį M.Hall pasiekimą užregistravo pasaulio rekordų „Guinness– knyga.

REKLAMA
REKLAMA

Sportininkas iš Šiaurės Jorkšyro, Haroggate miesto, iš viso nuvažiavo 18 tūkstančių mylių (apie 29 tūkstančius kilometrų). Mike buvo vienas iš devynių pasaulio dviračių lenktynių dalyvių, kurios startavo vasario 18 dieną.

REKLAMA

Kiekvienas dalyvis privalėjo nuvažiuoti 18 tūkstančių mylių vakarine kryptimi. Britui ne tik pavyko laimėti lenktynes ir įveikti 18 tūkstančių mylių, bet ir pagerinti pasaulio rekordą, kuris buvo užfiksuotas 2010 metais – 106 dienos. Šių lenktynių įkūrėjas – Vincent Cox.

„Buvo labai sunku, – neslėpė laimėtojas M.Hall. – Tačiau stresas leido būdrauti. Tiesa, paskutinėmis lenktynių dienomis jutau palengvėjimą. Buvo sunkių akimirkų, kai sugesdavo dviratis, tačiau nepalūžau.“

REKLAMA
REKLAMA

Prie finišo linijos artimieji, draugai Mike pasitiko su arbata, naminiu pyragu ir garsiai dainuodami: „Su gimtadieniu, tave...“

Tą dieną naujajam „Guinness“ knygos rekordininkui sukako 31 metai. Ta proga Mike pakėlė ir simbolišką taurę šampano.

Kasdien Mike nuvažiuodavo apie 200 mylių, iš viso pravažiavo 20 pasaulio valstybių, keturis kontinentus.

„Dabar, žinodamas visus greičiausius kelius, įvairius niuansus ir įgavęs patirties, su dviračiu aplink pasaulį nuvažiuočiau greičiau nei per 80 dienų“, – mano M.Hall.

Britas renka lėšas labdaringam projektui „Newborns Vietnam“: pinigai bus skirti kovoti prieš didelį naujagimių mirtingumą Pietryčių Azijoje. Rinkti lėšas Mike baigs kitų metų gegužės mėnesį, kai dalyvaus dviračių varžybose Vietname.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų