REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dalyvaudami regioninio bendradarbiavimo forume Baltarusijoje Lietuvos Seimo nariai negailėjo pagyrų Baltarusijos prezidentui Aliaksandrui Lukašenkai.

REKLAMA
REKLAMA

Savaitgalį Maladečinos mieste vykęs Baltarusijos ir Lietuvos regioninio bendradarbiavimo forumas buvo pristatytas kaip abiejų valstybių ekonominiams santykiams gerinti skirtas renginys. Tačiau jame netrūko ir politinių pareiškimų.

REKLAMA

Pirmiausia dėmesio sulaukė Lietuvos parlamentarai. Socialdemokratų frakcijos narys Stanislovas Giedraitis ir Mišriai Seimo narių grupei priklausantis Jonas Jagminas buvo apdovanoti Baltarusijos vyriausybės padėkos raštais už dvišalių santykių plėtrą.

Gavę apdovanojimus politikai neliko skolingi. J.Jagminas tikino, kad Baltarusija kuria darbo vietas Lietuvoje ir smarkiai prisideda prie mūsų ekonomikos plėtros: „33 proc. Klaipėdos uosto apkrovos yra baltarusiškos prekės. Ir tai labai solidus skaičius. Jeigu baltarusiai sugalvotų nukreipti prekių srautą į kitus uostus, nežinia, kas būtų su Klaipėda.“

REKLAMA
REKLAMA

Dar labiau pagyrų Baltarusijai ir asmeniškai paskutiniu Europos diktatoriumi vadinamam A.Lukašenkai negailėjo S.Giedraitis. Jis tikino, kad lietuviams yra ko pasimokyti iš kaimynų, ir ragino „gerus santykius paremti konkrečiais darbais“. „Mus pasitinka šiltai ir labai konkrečiai. Todėl ir mūsų geri santykiai turi būti paremti konkrečiais darbais. Mes matome aktyvią Baltarusijos ambasadoriaus veiklą. Matome jūsų apsėtus žaliuojančius laukus. Matome jūsų progresą ir tai, kas yra sukurta Baltarusijoje, didele dalimi yra jūsų prezidento pastangos. Matėme kaip viskas griuvo, ir jis sugebėjo sustabdyti šį procesą ir pasukti priešinga kryptimi“, – liaupsino kaimynus politikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Itin dažnai forume cituotas Lietuvos Prezidentės D. Grybauskaitės ką tik skaitytas metinis pranešimas. S.Giedraitis tikino, kad gerindami santykius su kaimynais garantuosime regiono saugumą. „Savo pranešime D.Grybauskaitė teigė, kad kai viename regione bus trys atominės elektrinės, saugumas turi būti garantuotas aukščiausiu lygiu. Turime įgyvendinti šiuos žodžius“, – teigė S. Giedraitis.

Pranešimą forumo svečiams skaitęs Baltarusijos ekonomikos ministras Nikolajus Snopkovas taip pat paminėjo Lietuvos Prezidentę.

Tiesa, paklaustas, apie daugiakilometrines vilkikų eiles Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje, ministras konkretaus problemos sprendimo nepateikė. Jo teigimu, eilės liudija didėjančią prekių apyvartą ir augančią ekonomiką, taip pat nespėjančią vystytis muitinės infrastruktūrą. „Jeigu atsirastų siūlymas šią problemą spręsti, mes jam pritartume“, – pajuokavo ministras.

A. Žukovskis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų