REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šiais metais „Bike Show Millenium“ organizatoriai publikai pasiūlė masiniuose renginiuose niekuomet dar nerodytą reginį – motobolo varžybas. Šiame dinamiškame sporte netrūksta kontakto, o kova dėl kamuolio visuomet trenkia gera doze išmetamųjų dujų.

REKLAMA
REKLAMA

Parodomosiose draugiškose rungtynėse birželio 9 d, 18 val. susitiko gilias tradicijas turintis Skuodo „Bartuvos“ klubas ir Baltarusijos miesto Lunineco komanda tuo pačiu pavadinimu. Rungtynių pradžioje vyko lygi kova ir po pirmųjų dviejų rezultatas buvo 6:4 Baltarusijos naudai. Įvykiai lietuvių nenaudai pakrypo trečiajame kėlinyje, per kurį skuodiškiams nepavyko įmušto nei vieno įvarčio, o į savo vartus buvo praleisti net keturi. Galutinis draugiškų rungtynių rezultatas 8:4 „Luninec“ naudai.

REKLAMA

Motobolas – tai žaidimas su 40 cm diametro kamuoliu pažymėtoje futbolo aikštėje (100x60 m). Sportininkai po aikštę juda motociklais, o trys teisėjai ir vartininkai yra pėsti. Kamuolys varinėjamas tik koja, prispaudus prie motociklo, tačiau nepakeliant nuo žemės. Vartininko zona apibrėžta linija prie vartų, kurios spindulys – penki metrai 50 centimetrų. Šios linijos nevalia kirsti nei vartininkui, nei žaidėjams. Kiekvienoje komandoje – penki  žaidėjai, įskaitant vartininką.

REKLAMA
REKLAMA

Įdomu tai, kad žaidėjų keitimas vyksta nenutraukiant varžybų. Varžybos trunka tris arba keturis kėlinius po 20 minučių. Už žaidimo taisyklių pažeidimą gali būti skirti 11 metrų baudiniai, o taip pat laisvi nuo 16 metrų linijos, su apsaugine motobolistų sienele. Centrinę aikštelės liniją žaidėjas su kamuoliu gali kirsti tik perduodamas kamuolį kitam komandos nariui. Sportininkai žaidimo metu dėvi specialią aprangą, kuri apsaugo nuo galimų traumų. Aikštelės danga gali būti skirtinga, o S. Dariaus ir S. Girėno varžybose asfaltas specialiai buvo pabarstytas trupučiu žvyro. Motobolo vartai yra standartinio futbolo vartų dydžio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų