REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Blaivybės šalininkas Seimo narys krikščionis demokratas Petras Luomanas atsidūrė prieš pusmetį Seimo priimtų Alkoholio kontrolės įstatymo pataisų verpete. Seimo Etikos ir procedūrų komisija pareiškė, kad konservatorius Naglis Puteikis pažeidė padorumo principą, nes frakcijos kolegą P.Luomaną viešai apkaltino gavus pasiūlymą „iš kažkokios lobistinės grupės“.

REKLAMA
REKLAMA

Įvardijo Seimo Petrą

Tiesa, parlamentaras iš pradžių kalbėjo, kad tokio pasiūlymo sulaukęs vienas iš Seimo Petrų, ir tik paprašytas patikslino pavardę.

REKLAMA

Tokiu etikos sargų verdiktu pasipiktinęs N.Puteikis tvirtina P.Luomanui ne tik nemetęs jokių kaltinimų, bet netgi jį laikantis sąžiningiausiu Seimo nariu ir pavyzdžiu kitiems politikams.

Užlipo ant grėblio

P.Luomanas taip pat teigia su kolega nesusipykęs ir jo neskundęs Etikos ir procedūrų komisijai – ši pati panoro aiškintis partijos bičiulių santykius.

„Į mane kreipėsi Etikos ir procedūrų komisija, nurodė, pagal kokius straipsnius galėčiau būti kaltinamas, jei nepasakysiu, kas man, kaip Seimo nariui, darė spaudimą balsuojant dėl Alkoholio kontrolės įstatymo“, – „Sekundei“ pasakojo Seimo narys.

REKLAMA
REKLAMA

Politikas aiškino, kad pernai gruodį prieš įstatymo priėmimą frakcijos posėdyje jis atkreipęs kolegų dėmesį į Lietuvos aludarių gildijos asociacijos prezidento Sauliaus Galadausko elektroninį laišką.

Aludarių atstovas juo prašęs parlamentarų pritarti nuostatoms, turėjusioms leisti pardavinėti silpną alkoholį degalinėse, sudaryti sąlygas prekiauti alkoholiniais gėrimais meno, kultūros ir sporto renginiuose, leisti jo įsigyti 18 metų sulaukusiems jaunuoliams bei leisti paslėptą alkoholio reklamą.

„Iškėliau klausimą, kaip čia yra, kad Seimo nariams jau nurodoma, kaip balsuoti. O N.Puteikis perfrazavo, kad gavau neskaidrų pasiūlymą, ir užšoko ant grėblio. Man sandėrio nesiūlė, aš balsavau prieš alkoholio reklamos tęstinumą“, – teigė P.Luomanas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Už kolegą guldytų galvą

N.Puteikis tvirtina kartu su P.Luomanu tapę politinių intrigų aukomis.

„Aš už P.Luomaną galėčiau galvą guldyti. Tai yra tikras autoritetas ir Seimo nario pavyzdys“, – kolegą gyrė N.Puteikis.

Apie neskaidrų pasiūlymą jis teigė prabilęs tuomet, kai prieš pat balsavimą dėl įstatymo pataisų P.Luomanas buvęs pakviestas į savo kabinetą neva atsiimti padėkos už jo principingą nuostatą prieš alkoholio reklamą.

„Dar pasvarstėme, ar čia pokštas, ar taip bando pasityčioti, ar tikrai norima paduoti kyšį. Tuomet aš išėjau prie mikrofono ir pasakiau, kad Seimo nariai parsidavė S.Galadauskui. Galvojau, kad po tokių žodžių Seimas mane į gabalėlius suplėšys“, – pasakojo N.Puteikis.

REKLAMA

Seimo narys svarsto, kad iš tiesų net Tėvynės sąjungos frakcijos nariai, balsavę už alkoholio reklamą, yra gavę atlygį iš nelegalių lobistų, tačiau ne pinigais, o vietą žiniasklaidoje. Tokį įspūdį  parlamentaras susidarė matydamas kai kurių seimūnų dažnus pasisakymus radijuje ar interneto portaluose.

„P.Luomanas buvo iškėlęs klausimą, kodėl frakcijos nariai nesilaiko partijos tarybos sprendimo priešintis alkoholio kontrolės liberalizavimui, bet vis tiek šeši frakcijos nariai balsavo už. Prieš įstatymo priėmimą S.Galadauskas eidavo į Seimą ir tiesiogine prasme vesdavome Seimo narius už kampo ir kažką šnibždėdavo į ausį. Gal žadėjo už palaikymą žiniasklaidos plotus ir eterį“, – svarsto N.Puteikis.

Inga KONTRIMAVIČIŪTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų