REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Smagiai praleisti vasaros savaitgalius kviečia gausybė renginių visoje Lietuvoje, tačiau organizatorių  ir dalyvių entuziazmą temdo orų prognozės. „Planuodami renginius žiūrime vidutines daugiametes orų prognozes. Pirmosios birželio savaitės paprastai būna saulėtos, o mėnesiui baigiantis, maždaug nuo Joninių, jau dažniau gali laukti lietaus.

Smagiai praleisti vasaros savaitgalius kviečia gausybė renginių visoje Lietuvoje, tačiau organizatorių  ir dalyvių entuziazmą temdo orų prognozės. „Planuodami renginius žiūrime vidutines daugiametes orų prognozes. Pirmosios birželio savaitės paprastai būna saulėtos, o mėnesiui baigiantis, maždaug nuo Joninių, jau dažniau gali laukti lietaus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O šeštadienį tebuvo dešimt laipsnių šilumos – tokia vėsa birželiui nebūdinga“, – stebėjosi savaitgalį vykusios Pakruojo dvaro šventės organizatorius Giedrius Klimkevičius. Apniukęs dangus pakeitė planus tų, kurie ketino atvykti į šventę, o praliupus lietui teko patrumpinti ir šventės programą.

REKLAMA

Buvo atsisakyta sumanymo filmuoti legendinio kino filmo „Tadas Blinda“ masines scenas, kuriose žiūrovai būtų tapę aktoriais. Būrys lietpalčiais apsirėdžiusių ir skėčiais ginkluotų žmonių vargu ar primintų garsaus filmo vaizdus, o ir filmavimo technikai lietus būtų pražūtingas.

Tačiau, kaip ir planuota, kraują kaitino riterių kovos, savo meistriškumą demonstravo senųjų amatų žinovai, darbavosi dvaro fotografas, kuriam pozavo įmantriais kostiumais pasidabinę šventės svečiai, o ilgu mediniu aptvaru, genami vaikų, žvygaudami skuodė paršeliai. II-ame Lietuvos paršelių bėgimo čempionate mikliausi buvo kiaulių komplekso „Biržų bekonas“ augintiniai, o geriausio šalies kiauliaganio vardu pelnytai gali didžiuotis Pakruojo katalikiškojo darželio „Varpelis“ auklėtinis Aretas.

REKLAMA
REKLAMA

„Nepaisant žvarbaus ir lietingo oro, šventė vyko. Tik atvykusieji negalėjo leisti sau pasidžiaugti ja tiek, kiek planavo, o šeimos su mažais vaikais, kuriems tokie renginiai ypač patinka, tiesiog nesiryžo per tokį šaltį atvažiuoti“, – sakė G. Klimkevičius.

Lietaus neišsigando dvariškus kostiumus specialiai šiai šventei pasiruošę žmonės. Tai – buvęs Pakruojo meras Saulius Gegieckas, Pakruojo kultūros centro choro vadovė Sandra Vaitiekūnienė ir būrelis kitų dvaro įkvėptų pakruojiškių. Jų nuotaika buvo pakili net pliaupiant lietui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mums, organizatoriams, šventė nebuvo ekonomiškai sėkminga, bet smagu, kad žinia apie tradicija tapusią šventę pasklido plačiai ir Pakruojo dvarą bei kitus šio krašto privalumus atranda vis daugiau žmonių. Be to, didžiąją dalį pramogų, kurias buvo galima išbandyti šventėje, atvykusieji į Pakruojo dvarą ras  visą vasarą.

Kviečiame ne tik aplankyti dvarą, pajodinėti, pasivažinėti dviračiais, riedžiais, karieta ar pasiplaukioti valtele, bet ir pasipuošti senoviniais rūbais dvaro drabužinėje. Viešnagės akimirkas pasiruošęs įamžinti dvaro fotografas“, – vardino G. Klimkevičius.

REKLAMA

Likus kelioms dienoms iki Ukmergės miesto šventės „Myliu Ukmergę“, jos organizatorė Lolita Gerulskienė su nerimu žvelgė į oro prognozes savaitgaliui. Jos nežadėjo nieko gera, o dauguma miesto šventės renginių buvo suplanuoti būtent lauke.

Jau daugiau nei penkiolika metų rengiama Ukmergės miesto šventė tradiciškai vykdavo paskutinį gegužės savaitgalį ir iki šiol oras ukmergiškių nebuvo nuvylęs, o šįsyk daugumos kalbos sukosi apie prastą orą. Ne vienas pabūgęs šalčio, vėjo ir lietaus apskritai liko sėdėti namuose. „Žmonių buvo mažiau nei tikėjomės, bet tie, kurie dalyvavo, nesigailėjo. Svarbiausiems šventės akcentams lietus nesutrukdė.

REKLAMA

Šalta lauke - šilta širdyje

Sklandžiai vyko iškilminga atidarymo ceremonija, autoklubo „Klasika“ senovinių automobilių paradas, skrabalisto Remigijaus Šilinsko pasirodymas, specialiųjų tarnybų parodomoji programa, kai miesto centre buvo surengtos ginkluotų plėšikų gaudynės bei inscenizuota eismo avarija, kai gelbėtojai vadavo automobilyje įkalintą žmogų“, – pasakojo L. Gerulskienė.

Šventės rengėja džiaugėsi, kad lietingas oras nesugadino šventės dalyvių nuotaikos. Matėsi, kad jie pasiruošę gamtos išbandymams. Pavyzdžiui, ėmus krapnoti Vilniaus universiteto dainų ir šokių ansamblio nariai tuoj pat apsivilko apsiaustus, kurie negadino bendro vaizdo ir nesutrukdė pasirodymo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prekybininkams bei amatininkams šventė toli gražu nebuvo pelninga, bet nepasitenkinimo jų veiduose L. Gerulskienė nematė.

„Visi supranta, kad su gamta nepakovosi. Neturime vadovo, kuriam paliepus lėktuvai išsklaidytų debesis virš miesto. Tiesa, į šventę atėjęs kunigėlis patraukė mus per dantį, kad jo pagalbos dėl oro nepaprašėm. Sekminėms, sakė, gerą orą išmeldė, tai gal būtų ir miesto šventei išrūpinęs gerą orą“, – įspūdžiais dalinosi šventės organizatorė.

Dabar galvosūkis jai – po poros savaičių birželio 16 dieną Ukmergėje vyksianti Respublikinė buvusių politinių kalinių ir tremtinių dainų ir poezijos šventė, į kurią atvykti planuoja apie tūkstantis dalyvių. Dauguma jų – garbaus amžiaus, o gero oro meteorologai ir vėl nežada.

REKLAMA

XVIII Klaipėdos pilies džiazo festivalio sumanytoja ir vadovė Inga Grubliauskienė sekmadienį lengviau atsikvėpė: „Džiazui nėra blogo oro!“ Nors praėjusį savaitgalį klaipėdiečių šiluma nelepino, pasiklausyti į uostamiestį atvykusių pasaulinių lygio muzikantų susirinko pilna Teatro aikštė. Nuo žvarbos jie gynėsi striukėmis, pirštinėmis, karšta kava ir arbata. Per aštuoniolika metų, kai rengiamas festivalis, pirmą kartą scenoje teko įjungti šildytuvus.

„Gatvėje labai šalta, o sieloje šilta. Nuostabus orkestras, nuostabus meras“, – liaupsių negailėjo Rusijos džiazo žvaigždė Igoris Butmanas, kuris festivalyje pasirodė su Kauno bigbendu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų