REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Lietuvos nacionalinės rinktinės futbolininkai po kontrolinių dvikovų maratono naktį iš ketvirtadienio į penktadienį grįžo namo iškovoję lygiąsias ir nesusigadinę nuotaikos. Ketvirtose rungtynėse per dešimt dienų lietuviai svečiuose 1:1 sužaidė su Baltarusijos komanda, praneša LFF.

REKLAMA
REKLAMA

Minske lietuvius prieš pertrauką į priekį išvedė saugas Ramūnas Radavičius, o baltarusiai rezultatą išlygino rungtynėms einant į pabaigą po kampinio.

REKLAMA

„Laikėmės taktinio plano, tačiau praleidome įvartį po vienos mažos klaidos. Bet rezultatas 1:1 yra geras“, - sakė rinktinės strategas Csaba Laszlo.

Kairiakojis saugas tikslus smūgis dešine

Baltarusijos komanda, kuriose gretose žaidė ir natūralizuotas brazilas Renanas Bressanas, buvo aktyvesnė nuo rungtynių pradžios, tačiau lietuvių gynyba ir vartininkas svarbiais epizodais susitvarkė su užduotimis.

3 minutę greitai palikęs vartus Saulius Klevinskas užstojo Dzimitri Mozolevskio smūgį. Vėliau pastarasis kartą smūgiavo tiesiai į vartininką, o kartą iš krašto – šalia vartų. Dar pora varžovų išpuolių laiku nutraukė gynėjai.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos komandoje varžovų vartams tolimu smūgiu grasino R.Radavičius. Būtent jis 43 min. ir išvedė savo ekipą į priekį. V.Lukša netoli baudos aikštelės atkovojo kamuolį ir perdavė jį R.Radavičiui, kuris sau neįprastu smūgiu dešine koja stipriu spyriu pasiuntė kamuolį virš vartininko Jury Žaunovo.

„Gavau perdavimą susistabdžiau ir mušiau, daugiau nebuvo ką daryti. Pavyko pataikyti,  nors mušiau dešine koja, ne įprasta kaire. Malonu įmušti pirmąjį įvartį rinktinėje“, - po dvikovos sakė R.Radavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išlygino rezultatą po kampinio

Prieš pat pertrauką mūsiškiai turėjo šansą padvigubinti persvarą, tačiau J.Žaunovui netoli išmušus kamuolį R.Radavičiui nepavyko įmušti į neginamus vartus - kamuolys pataikė į gynėją.

Antrojo kėlinio pradžioje virš vartų smūgiavo Linas Pilibaitis. Po pertraukos baltarusiai daug kontroliavo kamuolį, tačiau iš to nieko neišpešė.

Tačiau 79 min. jiems pavyko išlyginti rezultatą paprastoje situacijoje po kampinio -  Stanislavo Drahuno galva smūgiuotas kamuolys atsimušė nuo virpsto ir įlėkė į tinklą – 1:1.

REKLAMA

„Apmaudžiai praleistas įvartis. Leidome varžovui mušti, o ant linijos stovėjęs mūsiškis nepataikė  į kamuolį. Bet futbole taip jau būna“, - komandos draugų nekaltino gynėjas Vytautas Andriuškevičius.

Tai buvo antrosios Lietuvos rinktinės lygiosios Baltarusijoje per komandos istoriją. Iš trijų iki šiol čia žaistų rungtynių mūsiškiai dvi yra pralaimėję.

Vienos klaidos kaina

Rinktinės vyriausiasis treneris Cs. Laszlo po dvikovos buvo patenkintas komandos drausmingumu, bet tuo pačiu apgailestavo dėl išsprūdusios pergalės.

REKLAMA

„Visas rungtynes gerai laikėmės taktinio plano, bet padarėme vieną mažą klaidą antrojo kėlinio pabaigoje ir praleidome įvartį. Rezultatas 1:1 mums yra geras, nes suteikia šiek tiek daugiau pasitikėjimo savo jėgomis ateičiai, - kalbėjo strategas - Esu tik nepatenkintas dėl to, kad daug dirbome šlifuodami standartines situacijas, visi žaidėjai žinojo kur kas turi būti, tačiau įvartį praleidome po kampinio.“

Pasak R.Radavičiaus, nepaisant jo pelnyto įvarčio žaidimas atakuojant nepavyko taip, kaip norėtųsi. „Rezultatas buvo geras, bet žaidimą reikia gerinti. Didelę rungtynių dalį mus spaudė, teko gintis. Buvo sunku. Nepavyko palaikyti kamuolio, priekyje už jo „užsikabinti“. Sukūrėme mažai progų.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gynėjo V.Andriuškevičiaus teigimu, dvikovą galima vertinti vidutiniškai: „Nes pabaigoje praleidome įvartį. Mažai kontroliavome kamuolį, todėl pergalė būtų buvęs tikrai geras rezultatas. Visada sunku gintis, kai daugiau žaidi be kamuolio, tačiau manau, kad tai darėme neblogai ir varžovai daug progų neturėjo. Dvikovą pradėjome prastokai. Pats šiek tiek jaudinausi, bet antrajame kėlinyje turėjome rezultatą ir gynėmės ramiau.“

Kelionių ir rungtynių maratonas

Per dešimt dienų sužaistos ketverios rungtynės (praėjusią savaitę lietuviai žaidė su Rusija, Latvija ir Estija) – vienas įtempčiausių draugiškų susitikimų ciklų rinktinės istorijoje po Nepriklausomybės atkūrimo. Tiek dvikovų per tokį laiko tarpą lietuviai yra sužaidę tik 2008 m. vasarą, komandai vadovaujant Algimantui Liubinskui.

REKLAMA

„Jauniems žaidėjams iš mūsų nacionalinio čempionato tai buvo daugoka. Šiose kontrolinėse dvikovose norėjau išbandyti futbolininkus. Su rusais žaidėme gerai, vėliau buvo dvi nesėkmės. Turėjome problemų su puolimu, nes komandą paliko svarbus žaidėjai“, - trumpai reziumavo rinktinės strategas Cs. Laszlo.

R.Radavičiaus nuomone, dvi iš keturių rungtynių galima laikyti pavykusiomis: „Pirmos ir paskutinės rungtynės buvo geros, o pasirodymą Estijoje vertinčiau tragiškai, pasiteisinimų negali būti. Šiandien vyrai pademonstravo norą atsitiesti ir sukovojo kiek turėjo jėgų.“

REKLAMA

Trejas rungtynes sužaidęs jaunasis gynėjas Vytautas Andriuškevičius teigė, kad šiek tiek apmaudu, jog rungtynių ciklo nepavyko užbaigti pergalingai: „Pradėjome gerai su Rusija, tada sekė skaudus pralaimėjimas latviams, su estais sužaidėme kiek geriau. Norėjosi laimėti ir viską baigti smagesne gaida.“

Kitos kontrolinės rungtynės mūsų šalies komandos laukia rugpjūčio 15 dieną Makedonijoje. Tai bus paskutinė repeticija prieš rudenį startuojančias 2014 m. Pasaulio čempionato atrankos kovas – rugsėjo 7 d. su Slovakija namuose ir rugsėjo 11 d. su Graikija išvykoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rungtynių statistika

Baltarusija - Lietuva 1:1 (0:1)

Minsko „Dinamo“ stadionas

Teisėjas - Igor Satchi (Moldova)

Įvarčiai: 79 min. Stanislav Drahun (Baltarusija), 43 min. Ramūnas Radavičius (Lietuva)

Lietuva: Saulius Klevinskas, Vytautas Andriuškevičius, Tomas Mikuckis, Tadas Kijanskas, Valdemar Borovskij (57 min. Georgas Freidgeimas), Marius Papšys (69 min. Egidijus Vaitkūnas), Mindaugas Panka, Linas Pilibaitis (83 min. Gediminas Vičius), Vytautas Lukša (90+4 min. Algis Jankauskas), Ramūnas Radavičius (77 min. Mantas Kuklys), Andrius Velička (87 min. Deivydas Matulevičius).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų