REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarptautinė reitingų agentūra „Fitch“ sumažino Ispanijos skolinimosi reitingą trimis padalomis iki BBB, nes mano, kad šalies gebėjimas tvarkytis su savo skolomis sumenko, informuoja BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Ispanija per ketvirtadienį vykusį vyriausybės obligacijų aukcioną sėkmingai pritraukė 2,1 mlrd. eurų, tačiau palūkanos išaugo, nes nerimas dėl šalies bankų sektoriaus išliko. Palūkanos už dešimties metų trukmės Ispanijos vyriausybės obligacijas siekė 6,044 proc., palyginti su 5,7 proc. palūkanomis per ankstesnį, balandžio 19 d. vykusį, aukcioną.

REKLAMA

Dėl pavykusio aukciono galima daryti išvadą, kad kreditų rinkų durys Ispanijai nėra užvertos, kaip antradienį sakė šalies finansų ministras.

Vis dėlto didesnės palūkanos yra ženklas, kad pasitikėjimas Ispanijos gebėjimu susitvarkyti sus skolomis mažėja. Tai liudija ir skolinimosi reitingo sumažinimas.

„Fitch“ mano, kad Ispanijos bankams prireiks mažiausiai 60 ar net 100 mlrd. eurų.

Kita reitingų agentūra „Standard & Poor's“ („S&P“) anksčiau sakė, kad Ispanijos bankų sistemai gali prireikti iki 60 mlrd. eurų, tačiau jeigu reikėtų rasti 80-112 mlrd. eurų, bankams būtų būtina vyriausybės ar Europos Sąjungos (ES) finansinė parama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų