REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Izraelio ginkluotųjų pajėgų vadas generolas majoras Amiras Eshelis atsisakė naujo tarnybinio automobilio, nes jis yra gamintas Vokietijoje, rašo Izraelio dienraštis „Israel Hayom“, kuriuo remiasi agentūra „RIA Novosti“.

REKLAMA
REKLAMA

A. Esheliui, kurio šeima yra nukentėjusi nuo holokausto, buvo pasiūlytas „Volkswagen Passat“ markės automobilis, tačiau jis nusprendė ir toliau važinėti amerikietišku „Chevrolet Malibu“.

REKLAMA

Pasak A. Eshelio motinos Ednos, visi jos sūnaus seneliai, dėdės ir jų vaikai, o taip pat ji pati, yra holokausto aukos. „Mes niekada nesilankėme Vokietijoje ir ko gero niekada ten nevyksime. Mes vengiame pirkti vokiškas prekes, nors niekada atvirai šeimoje šios temos nesame svarstę. Mes nekalbėjome apie holokaustą, tačiau prisiminimas apie jo aukas stipriai įsitvirtinęs Amiro sąmonėje“, – laikraštis cituoja generolo motiną.

REKLAMA
REKLAMA

Pats A. Eshelis esą savo artimiesiems sakė, kad atsisakyti naujo tarnybinio automobilio buvo „asmeninis sprendimas, kurį jam padiktavo širdis ir protas“.

Atgarsio Izraelio žiniasklaidoje sulaukė ir šią savaitę priimtas Tel Avivo universiteto sprendimas atšaukti vokiečių kompozitoriaus Richardo Wagnero koncertą. Šis XIX amžiaus kompozitorius Izraelyje laikomas nacių režimo simboliu ir daug dešimtmečių yra neoficialiai boikotuojamas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų