REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinių Valstijų vakaruose, Kalifornijoje, – žąsų kepenėlių pašteto valgymo manija. Liko mažiau nei mėnesis, kai šioje valstijoje delikatesas bus uždraustas.

REKLAMA
REKLAMA

Gurmanai šį delikatesą vadina prancūziškai – „riebiosios kepenėlės“. Receptas unikalus, žąsų ar ančių kepenys specialiai didinamos, aktyvistų teigimu, per prievartą.

REKLAMA

2004-aisiais tuometis Kalifornijos gubernatorius Arnoldas Schwarzeneggeris pasirašė įstatymą, draudžiantį pardavinėti bet kokius produktus, gautus tokiu būdu.

Virtuvės šefams ir ūkinininkams buvo duotas 7 metų laikotarpis surasti kitą būdą, kaip gaminti prancūziškąjį žąsų kepenėlių paštetą. Tačiau nesėkmingai, todėl delikatesas nuo liepos 1-osios privalės dingti iš Kalifornijos.

„Virtuvės šefui gaminti žąsų kepenėlių paštetą – tikras malonumas. Tai menas, ne visi žino, kaip tinkamai tai daryti, gaila, kad tai bus atimta iš vartotojų“, – teigia virtuvės šefas Nyesha Arringtonas.

REKLAMA
REKLAMA

Prieštaraudami draudimui virtuvės šefai sumąstė rengti žąsų kepenėlių vakarienes, kuriose – nuo užkandžių iki desertų, bet svarbiausia, kiekviename patiekale – žąsų kepenėlių paštetas. Protestuotojai nerimsta.

„Žąsų kepenėlių paštetas – barbariškas produktas, tai niekad neturėtų egzistuoti, ir tikrai neturėtų būti 2012-aisiais“, – tvirtina vienas iš gyvūnų apsaugos ir gelbėjimo lygos įkūrėjų Bryanas Pease'as.

Ne visi įsitikinę, kad tai pats barbariškiausias patiekalas, esą daugelyje ūkių paukščiai net prasčiau laikomi ir prižiūrimi. Nors pagal įstatymus, tuoj šis delikatesas Kalifornijoje nebeegzistuos, pasak vieno virtuvės šefo, jei Jungtinėse Valstijose galima gauti kubietiško romo ar kubietiškų cigarų, tikrai bus galima gauti ir „riebiųjų kepenėlių“.

Viktorija MICKUTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų