REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo komisijoje, spręsiančioje dėl teisėjos Neringos Venckienės teisinės neliečiamybės, turėtų dirbti Seimo Darbo partijos frakcijai atstovaujantis Mečislovas Zasčiurinskas.

REKLAMA
REKLAMA

Šiai „darbiečių“ pasiūlytai kandidatūrai ketvirtadienį pritarė Seimas.

M. Zasčiurinskas pakeis iš šios komisijos pasitraukusią Darbo partijos frakcijos narę Virginiją Baltraitienę. Ji atsisakė šios komisijos pirmininkės pareigų ir pasitraukė iš šios komisijos narių.

REKLAMA

Be pirmininko likusi parlamentinė komisija kol kas naujo savo vadovo neišsirinko. Tai planuojama padaryti kitą savaitę, antradienį.

Beje, ateinantį antradienį ketina tęsti darbą ketvirtadienį į pirmąjį posėdį susirinkusi Seimo laikinoji tyrimo komisija dėl sutikimo teisėją Neringą Venckienę patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti jos laisvę.

Komisija jau išklausė Generalinės prokuratūros atstovo informaciją. Paaiškinimus komisijai pateikė ir Kauno apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus teisėja N. Venckienė.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmajam komisijos posėdžiui pirmininkavo komisijos pirmininko pavaduotojas Stasys Šedbaras.

Seimo komisijoje, spręsiančioje dėl teisėjos N. Venckienės teisinės neliečiamybės, dirbs 12 Seimo narių.

Gegužės 24 d. Seimas sudarė laikinąją tyrimo komisiją dėl sutikimo patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti Kauno apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus teisėjos N. Venckienės laisvę.

Komisijai pavesta iki šių metų birželio 20 d. atlikti tyrimą, primena ELTA.

Generalinis prokuroras kreipėsi į Seimą, prašydamas sutikimo leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn Kauno apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus teisėją N. Venckienę, ją suimti ir kitaip suvaržyti jos laisvę.

Panaikinti N. Venckienės imunitetą prašoma ikiteisminių tyrimų metu gavus duomenų apie N. Venckienės galimai padarytas nusikalstamas veikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų