REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiaulių auginimu užsiimanti, Danijos holdingui „Idavang" priklausanti, „Saerimner“ įmonė paskelbė, kad stabdo investicijas Lietuvoje ir žada investuoti į plėtrą Rusijoje. Kaip viena iš svarbiausių tokio sprendimo priežasčių įvardijama Lietuvos biurokratija, kuri trukdo plėstis kiaulininkystės fermų tinklui.

REKLAMA
REKLAMA

Įmonės „Saerimner“ vadovo Sauliaus Leonavičiaus teigimu, Lietuvoje per pastaruosius 19 metų nepastatyta nė vienos kiaulių auginimo fermos.

REKLAMA

„Per pastaruosius 6 metus negavome būtinų leidimų naujų kompleksų statyboms, kurie leistų auginti daugiau kiaulių. Plėsti ir judėti pirmyn kol kas galime tik rekonstruodami senus, sovietų laikais statytus tvartus. Todėl bendrovės akcininkai nusprendė pelną, Finansų korporacijos fondo ir Pasaulio banko lėšas investuoti į Rusiją", - cituoja S. Leonavičių portalas pigprogress.net.

Primename, kad dėl šalies teritorijoje pasklidusio kiaulių maro uždraustas lietuviškų kiaulių įvežimas į Rusiją stipriai kirto kiaulininkystės sektoriui: statistiniais duomenimis, kiaulių skaičius sumažėjo nuo 929 tūkst. (2011 m.) iki 790 tūkst. (2012 m.).

Šį balandį netoli Kirsnos upės per minėto kiaulidžių komplekso jungtį trūko srutų laistymo žarna, kuria kiaulių srutos buvo pumpuojamos į ūkininkų laukus. Vėliau teršalai pasiekė Šešupę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų