REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasienyje su Baltarusija esančiame rugių lauke pasieniečiai vaikėsi kontrabandinių cigarečių nešikus. Pasieniečių šuo rugiuose surado pasislėpusį 17-metį, sulaikyta beveik 5 tūkst. pakelių cigarečių ir kontrabandininkų automobilis.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Tribonių užkardos pasieniečiai Šalčininkų rajono Sakalinės kaime, pamatė kelis asmenis. Iš toli pareigūnų pastebėti įtariami kontrabandininkai nuo sienos bėgo į Lietuvos gilumą. Buvo matyti, kad jie neša baltus maišus.

REKLAMA

Pasieniečiai nusivijo šiuos asmenis, kurie pamatę pareigūnus metė nešulius ir skirtingomis kryptimis nėrė į čia pat buvusį rugių lauką. Rugiai jame yra žmogaus ūgio, todėl bėgliams pasislėpti buvo palankios sąlygos.

Tribonių pasieniečiams Gintaro Žagunio užkardos kolegos padėjo atkirsti netoli šios vietos einančius kelius, o rugių lauką „šukuoti“ pradėjo Dieveniškių užkardos kinologas su tarnybiniu šunimi.

REKLAMA
REKLAMA

Netrukus keturkojis prisivijo ir sulaikė rugiuose pasislėpusį 17-metį Šalčininkų rajono gyventoją.

Maždaug už puskilometrio nuo sienos pareigūnai aptiko krūmynuose stovėjusį tuščią automobilį „Volkswagen Golf“. Manoma, kad tai yra kontrabandininkų automobilis, į kurį turėjo būti sukrautas nuo sienos gabentas krovinys.

Rūkalų nešikai pametė 19 baltų maišų, kuriuose buvo 4750 pakelių cigarečių su baltarusiškais akcizo ženklais.

Įtariama, kad sulaikytas rūkalų krovinys buvo iki sienos atneštas iš Baltarusijos pusės ir permestas į Lietuvos teritoriją per čia įrengtą apsauginę tvorą.

Dėl kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Sulaikytas 17-metis uždarytas į areštinę. Kitų bėglių paieška buvo tęsiama ir ketvirtadienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų