REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Su Vilniaus universiteto Sudentų atstovybe jau praėjusiais metais turėjusi atsiskaityti Lietuvos studentų atstovybių sąjunga iki šiol negrąžino lėšų, kurias yra skolinga už Lietuvos studento pažymėjimo administravimą.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal šiuo metu galiojančius įstatymus Lietuvos studento pažymėjimus (LSP) gaminti gali tik nacionalinės studentų sąjungos, todėl Vilniaus universiteto Studentų atstovybė (VU SA) Vilniaus universiteto studentams skirtų LSP gaminimą iki 2010 m. buvo patikėjusi Lietuvos studentų atstovybių sąjungai (LSAS). Jau tada ši organizacija nevykdė visų savo įsipareigojimų, todėl tais pačiais metais nutarta LSP gamybą organizuoti tarpininku pasirenkant kitą nacionalinę sąjungą – Lietuvos studentų sąjungą (LSS), o su LSAS pradėti derybas dėl taikaus ginčo sprendimo.

REKLAMA

„Ginčas su LSAS dėl negrąžintų lėšų tęsiasi jau nuo 2009 m. ir tiek mes, tiek jie turėjo savų pretenzijų. Praėjusiais metais pavyko susitarti ir pasirašyti taikos sutartį, kurioje LSAS patvirtino, jog jokių pretenzijų nebeturi ir pripažino savo įsiskolinimą mums. Nepaisant to, jog minėtoje sutartyje jie įsipareigojo pinigus grąžinti iki 2011 m. gruodžio 31 d., skolos vis dar neatgavome“, – situaciją komentavo VU SA prezidentas Arminas Varanauskas.

REKLAMA
REKLAMA

LSAS jau keletą kartų skundė teismo išduotus vykdomuosius raštus, kuriuos pateikus antstoliui pradedamas skolos išieškojimo procesas, tačiau šie skundai buvo atmesti dėl nepagrįstumo. „Susidaro įspūdis, jog LSAS sąmoningai vengia pagaliau užbaigti šį nemalonų procesą. Sunku suprasti tokius kolegų veiksmus, o dar sunkiau ir toliau bandyti atgauti tai, kas mums teisėtai priklauso. Apmaudu, kad užuot skyrus visas pastangas studentų atstovavimui, tenka užsiimti ir tokiais dalykais, tačiau nors ir nemalonu, skaidrų LSP administravimą užtikrinti būtina“, – pabrėžė A. Varanauskas.

Atsakydamas į tai LSAS prezidentas Vilius Morkūnas komentavo: „Šiuo metu su Vilniaus universiteto studentų atstovybe vyksta teisminis ginčas dėl abiejų šalių įsipareigojimų, todėl dar anksti kalbėti apie įvairias pretenzijas. Pabrėžiame, jog derybos arba teisminis procesas parodys tikruosius esamos situacijos rezultatus. Lietuvos studentų atstovybių sąjunga visuomet siekia konstruktyvaus dialogo, siekiant tinkamai spręsti visus klausimus.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų