REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rytinėje Londono dalyje atkastos liekanos teatro, kuriame, kaip manoma, buvo pirmą kartą parodytą Viljamo Šekspyro pjesė „Romeo ir Džiuljeta“. Manoma, kad Šordičo (Shoreditch) rajone aptiktos teatro „The Curtain“ liekanos yra geriausiai išsilaikiusios karalienės Elžbietos I laikų teatro liekanos Jungtinėje Karalystėje, skelbia šalies spauda.

REKLAMA
REKLAMA

Teatras „The Curtain“ buvo pastatytas 1577 metais. Jis vadinamas garsiojo teatro „The Globe“ „ pirmtaku“. Teatras „The Curtain“ veikė iki 1620-ųjų, tačiau vėliau į valdžią atėjus puritonams buvo išmontuotas. Nors ilga laiką tikėta, kad teatras buvo rastoje vietoje, tiksli vieta nebuvo žinoma. Dabar tą vietą atrado keturi žmonės iš Londono antropologijos muziejaus (MOLA).

Liekanų atkasimo projektui vadovavęs Krisas Tomas (Chris Thomas) naujienų kanalui „Sky News“ sakė, jog teatro liekanos išsilaikė labai gerai. „Labai džiaugiuosi šiuo atradimu. Buvo labai svarbu atrasti šį teatrą ir pažiūrėti, kokia jo būklė. Tai bus tikras traukos centras šioje vietoje, ir tikėkimės, jog tai bus svarbi šviečiamoji vieta“, – sakė K. Tomas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų