REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Opozicinių partijų atstovai pasidalino savo nuomone apie prezidentės Dalios Grybauskaitės metinį pranešimą.

REKLAMA
REKLAMA

Socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius šį pranešimą įvertino teigiamai dėl to, kad buvo kalbama apie ekonominius, socialinius ir teisinius dalykus.

REKLAMA

A. Butkevičius: tęstinumas visada turi išlikti

„Buvo paliestas finansinės drausmės klausimas, kuris aktualus ne vien Lietuvai, bet ir visai Europai ir pasauliui, buvo pasakyta, kad panaudojant skolintas lėšas, gal netiesiogiai, bet ir Europos Sąjungos pinigus, per mažai paskatinome ekonomiką, per mažai dėmesio buvo skiriama nedarbo mažinimui, ypač jaunimui, ir aišku tas kelias, kuris pradėtas dėl korupcijos mažinimo teisėsaugos institucijose, tam irgi pritariu“, - sakė jis žurnalistams po prezidentės metinio pranešimo skaitymo.

REKLAMA
REKLAMA

A. Butkevičius sutiko su D. Grybauskaitės pozicija dėl darbų tęstinumo.

„Tęstinumas visada turi išlikti ir gaila, kad šita Vyriausybė nesuprato, kada gavo įgaliojimus ir pradėjo tą taip vadinamą valstybės mechanizmą stabdyti. Buvo ieškoma kažkokių neaiškių dalykų, sukurtų buvusios Vyriausybės. <...>  Tai buvo tuščias bergždžias darbas, todėl manau, kad nukentėjo pati valstybė, tiek ekonominiu, tiek socialiniu požiūriu, todėl mes turime šiandien pavyzdį, kada patys svarbiausi projektai energetikos srityje atkeliavo šitos kadencijos pabaigoje“, - pabrėžė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak socialdemokratų lyderio, besikeičiant politinėms jėgoms, besikeičiant Vyriausybei, tęstinumas turi išlikti, nors kita Vyriausybė gali šiek tiek pakoreguoti planus, bet strateginės kryptys turi būti toliau įgyvendinamos.

Pats Seimo narys patikino, kad socialdemokratai pasisako už atominę energetiką, bet, jo manymu, vienu metu įgyvendinti atominės elektrinės projektą ir suskystintų dujų terminalą, ir jungčių į Švediją ir Lenkiją tiesimą, yra utopija.

„Tie projektai pateikti skubotai, o šalia tų projektų nėra pateikti finansiniai resursai. Mes pasisakome už suskystintų dujų terminalą ir už jungčių kuo spartesnį projektų įgyvendinimą. Suskystintų dujų terminalas tikrai sukurtų konkurenciją ir sumažintų gamtinių dujų kainą, o tai teigiamai atsilieptų šilumos kainai“, - konstatavo jis ir pridūrė, kad šiandien pateiktam įstatymo projektui dėl atominės elektrinės sako „ne“.

REKLAMA

V. Mazuronis: pranešimas - panoraminė apžvalga

Vienas iš Tvarkos ir teisingumo (TT) partijos lyderių Valentinas Mazuronis teigė, kad jam susidarė įspūdis, kad prezidentės pareiškimui įtakos turėjo artėjantys rinkimai.

„Tai buvo panoraminė apžvalga gana plati įvairių gyvenimo sričių, bet ji buvo pakankamai švelni. Pakankamai švelniai buvo apeinamos visos problemos, vertinama Vyriausybė, atskiros jos dalys“, - dėstė savo nuomonę politikas.

Anot jo, pranešime pajuto kiek stipresnį akcentą akcentą energetiniams projektams, kuriuos prezidentė ragino paremti ar netgi sieti su būsimo premjero kandidatūra.

REKLAMA

„Tas pranešimas kalbantis apie esmines problemas, stengiantis nieko neužgauti, nieko aštriau nepakritikuoti, tarsi sunku ką nors pasakyti, nes greit rinkimai“, - teigė jis.

V. Mazuronio nuomone, Vyriausybė nusipelnė daugiau kritikos. Kaip pavyzdį jis pateikė D. Grybauskaitės pasisakymą apie socialinę sritį.

„Situacija žymiai aštresnė ir reformos socialinės nusipelno aiškesnio įvertinimo“, - tikino jis. TT narys pabrėžė, kad prezidentė suapvalino realiai aštrius kampus.

V. Gapšys: pylos gavo valdantieji

Populiariausios opozicinės Darbo partijos frakcijos Seime seniūnas Vytautas Gapšys portalui Balsas.lt tvirtino, kad daugiausiai kritikos prezidentė pažėrė valdantiesiems. „Tai yra akivaizdu iš tų sričių, kurios buvo paminėtos. Ypač išskirtini nevykstantis verslo skatinimas ir įstrigusi daugiabučių renovacija. Už šias sritis tiesiogiai atsakinga vyriausybė, kuri per visą kadenciją taip nieko ir nesugebėjo išjudinti.  <...> Nėra skatinami tradiciniai verslai, kurie atneša į Lietuvą daugiausiai valiutos ir kuria pridėtinę vertę,“ –  sakė politikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot V. Gapšio, prezidentės siūlymas susitarti ir raginimas kitoje kadencijoje tęsti dabar pradėtus darbus nereiškia raginimo besąlygiškai pritarti viskam, ką siūlo dabartinė vyriausybė bet kurioje srityje, įskaitant energetiką. „Norint pasiekti sutarimą, reikia įsigilinti į siūlymus ir atsakyti į keliamus klausimus, todėl šią prezidentės įžvalgą vertiname, kaip raginimą valdantiesiems. Raginimą atsakyti į klausimus, pateikti energetinių projektų skaičius," - svarstė opozicionierius.

Taip pat skaitykite:

D. Grybauskaitė: sutarkime, kad dešine ar kaire kelio puse eisime ta pačia kryptimi

P. Gylys: prezidentė – lyg kitos civilizacijos atstovė

Prezidentė panaši į vaikų darželio auklėtoją?

D. Grybauskaitė: niekindami valstybę ir vykdydami tik savo teisingumą, tiesos nerasime

Prezidentės metinis pranešimas: į priekį nejudame, nes nesugebame susitarti

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų