REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skaitydama metinį pranešimą, šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė išskyrė socialinės atskirties didėjimo problemą.

REKLAMA
REKLAMA

„Dėl uždelstų reformų ir padarytų klaidų šalyje daugėja socialiai pažeidžiamų žmonių. Todėl socialinė politika ir toliau reikalauja sutarimo. Tačiau pasiūlymai pasirodė tik prieš mėnesį, Vyriausybės kadencijai einant į pabaigą“, - pažymėjo ji.

REKLAMA

Prezidentė pastebėjo, kad ekonominė krizė dar labiau išryškino socialinės politikos kaip labiausiai politinių vėjų blaškomos srities ydas, tačiau susitarimo dėl valstybės paramos skyrimo principų taip ir neatsirado.

„Diskusija, kas jos (socialinės paramos – aut. Past.) labiau vertas - mamos, senoliai ar jaunimas - priėjo akligatvį. Todėl verčiau sutarkime, kad, pirma, skatiname darbą, o ne pašalpas, antra, paramą skiriame tam, kam labiausiai jos reikia, o ne tam, kas ja akivaizdžiai piktnaudžiauja“, - siūlė ji.

REKLAMA
REKLAMA

D. Grybauskaitės nuomone, paramos skirstymas iš centro turi būti perkeltas į savivaldą, kur geriau žino, kam iš tikrųjų sunku, o kam valstybės pagalba tėra priedas prie šešėlinio uždarbio.

„Toks bandomasis projektas penkiose savivaldybėse jau pasiteisino - patys žmonės pripažįsta, kad taip ir teisingiau, ir racionaliau. Lygiai taip ir su pensijų reforma. Nerandant sutarimo, ji tiesiog užstrigo“, - paaiškino ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų