REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išklausęs prezidentės Dalios Grybauskaitės ketvirtadienį Seime skaitytą metinį pranešimą, finansų analitikas Gitanas Nausėda Balsas.lt sakė atkreipęs dėmesį į tai, kad buvo raginama ieškoti ne priešų, o sutarimo.

REKLAMA
REKLAMA

„Kompromiso paieškos ypač svarbios dabar, kai artėja nauji rinkimai. Kai kurie projektai yra tęstiniai ir nesvarbu, kokios jėgos suformuos naują valdančiąją koaliciją, svarbu, kad strateginiai Lietuvos projektai būtų tęsiami. Susitarimas yra svarbus kaip niekada“.

REKLAMA

Sudėti svarbiausi finansiniai akcentai

„Negali nesutikti, kad ekonomikos skatinimas lieka svarbiu Lietuvos ekonominės politikos prioritetu. Atkreipiau dėmesį, kad prezidentė reagavo į tai, kas pastaruoju metu vyksta Europoje,  kurioje atsiranda daugiau finansinio populizmo ir kalbama apie tai, kad taupymas jau atgyveno, kad jį reikia keisti išlaidesne politika“, – sakė G. Nausėda.

Dalydamasis mintimis po prezidentės D. Grybauskaitės metinio pranešimo, portalui Balsas.lt jis sakė išgirdęs tuos finansinius akcentus, kurie šiuo metu itin svarbūs Lietuvai.

REKLAMA
REKLAMA

„Svarbus akcentas – finansinio taupymo režimas – gali sugyventi su verslo skatinimu. Tai nėra vienas kitam prieštaraujantys dalykai. Tai ypač aktualu Lietuvai, nes globali ekonomikos krizė dar nesibaigė, ir aklai sekti tuo, kas  mėginama daryti kai kuriose valstybėse, matyt, nebūtų teisingas kelias“, – sakė G. Nausėda.

Jis pastebėjo, kad metiniame pranešime „nemažai dėmesio skirta ir šilumos ūkiui, ir atliekų tvarkymui, monopolizavimo tendencijų užkardymui. Tai dabartinės aktualijos, kurias paminėti buvo būtina“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasigedo paramos Visagino AE projektui ir euro perspektyvoms

„Tai yra tas  projektas, apie kurį šiandien Lietuva diskutuoja ir susiskaidė į dvi stovyklas. Nors netiesiogiai buvo galima išskaityti, kad prezidentė jį remia, bet išsamesnis komentaras arba keli papildomi sakiniai, kodėl ji remia šį  projektą, būtų didelė paspirtis įgyvendinant šį strateginį uždavinį“, – savo požiūrį dėsto G. Nausėda.

Prezidentės metiniame pranešime finansų analitikas sakė pasigedęs ir euro įvedimo Lietuvoje temos.

„Nemaža žmonių yra sutrikę,  abejoja euro perspektyva, mūsų  galimybėmis prisijungti prie euro zonos. Vyriausybė deklaruoja savo pasiryžimą įvesti eurą 2014 metais, ir išgirsti prezidentės poziciją šiuo klausimu būtų naudinga. Bent jau užsiminti apie tai būtų buvę tikslinga“, – sakė G. Nausėda.

REKLAMA

Gilesnės analizės metiniame pranešime nereikia

Paklaustas, ar nepasigedo daugiau dėmesio paprastų žmonių kasdienėms problemoms, G. Nausėda sakė, kad tai veikiausiai priklauso nuo pasirinkto metinio pranešimo stiliaus.

„Aš atkreipiau dėmesį, kad ir Andriaus Kubiliaus vyriausybės metinė ataskaita buvo kitokia, negu anksčiau. Tai, kad nepaminėti uždaviniai ar sprendimo būdai, metiniame pranešime nereiškia, kad tų sprendimų ir tikslų nėra keliama, tačiau jie pateikiami žemesnio lygio dokumentuose. Belieka tik atsakyti į klausimą, ar metinis pranešimas yra ta vieta, kai galima kalbėti apie labai konkrečias priemones ir dėl jų gausos pamesti esminius dalykus, kurie bus svarbūs Lietuvai artimiausiu metu“, – pareiškė finansų analitikas G. Nausėda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų