REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Linkiu, kad jūsų studijuojamas dalykas Jums niekada nenustotų patikti, kad tai skatintų tobulėti kaip specialistus ir kaip asmenybes.“ „Linkiu, kad tinginys moksluose neimtų ir nusirašinėt rankos nekiltų.“ „Linkiu ne tik puikiai mokytis, bet ir kaip reikiant pastudentauti,“ – tokius bei panašius linkėjimus, skirtus būsimoms kartoms, surašė daugiau kaip pusšimtis Kauno kolegijos studentų, dėstytojų, darbuotojų ir uždarė į vadinamąją laiko kapsulę, kuri birželio 6 dieną (trečiadienį) buvo įleista į naujai statomo studijų centro pamatus.

REKLAMA
REKLAMA

Statybų pradžią simbolizuojančios ceremonijos organizatoriai į kapsulę įdėjo ir būsimo akademinio pastato metriką, kurioje aprašoma, kad ateityje Kauno Pramonės prospekte išdygsiantis būsimasis keturių aukštų studijų centras talpins modernią integruotą biblioteką, pagal šiuolaikinius reikalavimus įrengtas laboratorijas, komandiniam ir individualiam darbui skirtas auditorijas, konferencijų salę bei patogias laisvalaikio zonas – bene po dviejų metų šiomis erdvėmis galės naudotis per 7000 Kaune studijuojančių kolegijos studentų ir bene 1000 darbuotojų.

REKLAMA

Specialioje kapsulės įleidimo šventėje sveikinimo žodį taręs Kauno kolegijos direktorius dr. Mindaugas Misiūnas pasakojo, kad idėja statyti naują akademinį pastatą kilo dėl noro modernizuoti studijų aplinką ir racionaliai sutelkti organizacijos išteklius. „Galutinis mūsų visų tikslas – didesnis jaunų žmonių konkurencingumas, o geresnės studijų sąlygos ir suteiks galimybę tai ugdyti.“

Kauno kolegijos akademinės tarybos pirmininkė Onutė Junevičienė pastebėjo: „Šiuolaikinė mokymosi koncepcija reikalauja kitokių erdvių, taigi senosios dabartiniam studijų procesui jau nebetinka,“. Būsimajame pastate kolegijos vadovai mokslui skirtas erdves planuoja įrengti taip, kaip daroma europietiškose aukštosiose mokyklose, kuriose studentai dirba interaktyviai, dažnai komandomis, naudodami naujausias technologijas. Tokiam mokymuisi tradicinis auditorijų išplanavimas nėra patogus, taigi naujame akademiniame pastate numatyta įrengti modernaus tipo auditorijas, dalį erdvių skirti studentų susibūrimo vietoms.

REKLAMA
REKLAMA

Naujai pastatytas studijų centras tarsi tiltas sujungs jau dabar Kaune Pramonės prospekte esančius du akademinius korpusus, kuriuose įsikūrę Verslo vadybos ir Technologijų fakultetai. Modernų ir patogų sprendimą pasiūlė pastato projektą rengęs architektas Rytis Vieštautas. Statybų projektą užsakiusi Kauno kolegija šiuo pastatu siekia išplėsti ir modernizuoti besiformuojantį Kauno kolegijos akademinį miestelį, kuris apima ne tik studijų procesui skirtus pastatus, tačiau ir studentų bendrabučius.

Akademinį pastatą statanti A.Žilinskio ir ko uždaroji akcinė bendrovė darbus planuoja baigti vėlyvą ateinančių metų rudenį. Naujai statomo studijų centro projektavimo ir statybos darbų vertė – maždaug devyni milijonai litų. Naujo pastato statybų projektas didžiąja dalimi finansuojamas Europos Sąjungos lėšomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų