REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį vakarą visa Lietuva raginama susivienyti ne dėl krepšinio, futbolo ar kito mūsų kraują kaitinančio įvykio, tačiau tam, kad drauge, su pasididžiavimu, pagerbtume savo tautiečių atminimą. 21 val. vakaro per Lietuvos televiziją prasidės tiesioginė projekto „Misija Sibiras'12“ paramos akcijos - koncerto transliacija, kviesianti palaikyti jaunimo iniciatyvą ir prisiminti bemaž kiekvieną lietuvių šeimą palietusį tremties laikotarpį.

REKLAMA
REKLAMA

„Kaip keista bebūtų – tegu kiekvienas sau prisipažįsta, kada paskutinįkart ištarė žodį Tėvynė?“ – klausia žurnalistas, TV laidų vedėjas Henrikas Vaitiekūnas, kartu su kolege Živile Vaškyte šį vakarą būsiantis paramos akcijos - koncerto priešakyje.

REKLAMA

Trečius metus iš eilės organizuojama projekto „Misija Sibiras“ paramos akcija - koncertas, pasak organizatorių, skirta ne liūdėti, bet su pasididžiavimu, šypsena ir padėka prisiminti Sibire likusius tautiečius.

„Ne mažiau svarbu palaikyti ir tuos jaunus žmones, kurie šią vasarą visų mūsų vardu lankysis Sibire, Chakasijos Respublikoje, kur patys prisilies prie dalelės tautiečių istorijos, o grįžę į tėvynę – dalinsis istorinės atminties žinute su mumis“, - sako projekto organizatorių – Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LiJOT) prezidentė Loreta Senkutė.

REKLAMA
REKLAMA

„Šių dienų jaunas žmogus neturi ar jau nepamena tos skausmingos patirties, ką išgyveno mūsų seneliai, proseneliai. Mes nematėme bado, karų. Bet tai nereiškia, kad nemokame mylėti savo tautos, gerbti jos istorinio atminimo. „Misija Sibiras" yra puikus įrodymas, kaip galima įtraukti jaunimą ir jį uždegti idėja, kuri ir toliau sklinda. Turbūt ir toliau reikia ieškoti netradicinių formų ir vengti kaltinimų, nes jaunas žmogus juk ieško, klysta, kol atranda, o tuo pačiu – tobulėja“ – teigia Ž. Vaškytė.

H. Vaitiekūnas prisipažįsta anksčiau galvojęs, kad jaunimas – beveik prarasta karta, tačiau tai, anot jo – žiniasklaidos iškreipta realybė. „Jaunimas smalsus, patriotiškas ir... kritiškas. Mano kartai tai nelabai patinka. Bet įsiklausai, įsižiūri ir supranti: jis girdi ir mato taip pat, kaip ir mes. Galvoja – aštriau ir novatoriškiau. Jis - veidrodis. O veidrodis niekada nemeluoja“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Palaikyti „Misija Sibiras'12“ iniciatyvą galima dar iki koncerto – skambinant ir siunčiant trumpąsias žinutes numeriais 1890 (2 Lt), 1891 (5 Lt), 1892 (10 Lt). Norintiems prisidėti neribota pinigų suma, kviečiama pasinaudoti aukojimo svetaine aukok.lt.

Paramos akcijos - koncerto metu gražiausias savo dainas atliks garsūs šalies dainininkai, grupės, chorai, o tremties istoriją žiūrovams primins unikalūs, jaunimo ekspedicijų dalyvių Sibire užfiksuoti vaizdai, perkelti į teminius siužetus.

H. Vaitiekūnas, skatindamas palaikyti „Misija Sibiras'12“ iniciatyvą, priduria: „Todėl, kad nevalia pamiršti istorijos, nevalia pamiršti tėvų ir senelių takų, nes per vakardieną keliaujam į rytdieną“.

REKLAMA

Renginio organizatoriai kviečia visus norinčius šį vakarą atvykti į LRT Didžiąją studiją, kur koncertą galės stebėti gyvai ir turės išskirtinę galimybę perduoti simbolinę žinutę į Lietuvą negrįžusiems tautiečiams. Daugiau informacijos apie renginį – www.misijasibiras.lt.

Tiesioginė „Misija Sibiras'12“ paramos akcijos-koncerto transliacija – šį vakarą, 21 val. per Lietuvos televiziją (LTV).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų