REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos verslas rengiasi atsakomajam Baltarusijos kirčiui. Karčią sankcijų piliulę nurijęs režimas krovinius ketina nukreipti į kitus uostus. Lietuviai skelbia atsisakantys investicinių planų neprognozuojamoje valstybėje, rašo „Lietuvos rytas“.

Baltarusiškų krovinių tranzitą per Baltijos šalių uostus ketinama nutraukti. Taip praėjusią savaitę pareiškęs Baltarusijos prezidento padėjėjas Valentinas Rybakovas sukėlė išgąstį. „Dabar didžioji Baltarusijos užsienio prekybos krovinių srauto dalis tenka Baltijos valstybių uostams. Svarstoma reali perspektyva diversifikuoti Baltarusijos krovinių srautus“, – sakė V.Rybakovas.

Su Baltarusija dirbantys Lietuvos verslininkai išsigando ne juokais. Pramonininkams, vežėjams, logistams, jūrų uosto bendrovėms nerimą kelia tai, kad diktatoriaus atsakas į Europos Sąjungos įvestas sankcijas gali būti paskelbtas jau netrukus. „Tokia galimybė labai didelė. Tai - reali grėsmė, nes kroviniai patektų į Rusijos ar Ukrainos uostus“, – „Lietuvos rytui“ sakė „Achemos grupės“ vadovas Arūnas Laurinaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų