REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį į pirmąjį posėdį ketina rinktis Seimo laikinoji tyrimo komisija dėl sutikimo teisėją Neringą Venckienę patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti jos laisvę.

REKLAMA
REKLAMA

Komisija ketina aptarti savo darbo reglamentą, išklausyti Generalinės prokuratūros atstovo informaciją.

REKLAMA

Darbotvarkėje numatyti ir Kauno apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus teisėjos N. Venckienės paaiškinimai ir atsakymai į komisijos narių klausimus.

Posėdžiui pirmininkaus komisijos pirmininko pavaduotojas Stasys Šedbaras.

Seimo komisijoje, spręsiančioje dėl teisėjos N. Venckienės teisinės neliečiamybės, dirbs ne 12, kaip anksčiau buvo numatęs Seimas, o 11 Seimo narių. Šiai komisijai taip pat bus paskirtas naujas pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Tai numatantį nutarimo projektą Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Seimo Pirmininkė Irena Degutienė. Manoma, kad sprendimą dėl šios komisijos sudėties Seimas priims ketvirtadienį.

Seimo komisija, spręsianti dėl teisėjos N. Venckienės teisinės neliečiamybės, sumažėjo, Darbo partijos frakcijos narei Virginijai Baltraitienei atsisakius jos pirmininkės pareigų ir pasitraukus iš šios komisijos narių.

Pasitraukus V. Baltraitienei, komisijoje, kuri spręs dėl teisėjos teisinės neliečiamybės, lieka dirbti Seimo nariai Jonas Juozapaitis, Evaldas Jurkevičius, Dalia Kuodytė, Rytas Kupčinskas, Evaldas Lementauskas, Naglis Puteikis, Jonas Ramonas, Rimas Antanas Ručys, Julius Sabatauskas, Arūnė Stirblytė ir S. Šedbaras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gegužės 24 d. Seimas sudarė laikinąją tyrimo komisiją dėl sutikimo patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti Kauno apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus teisėjos N. Venckienės laisvę.

Komisijai pavesta iki šių metų birželio 20 d. atlikti tyrimą, primena ELTA.

Generalinis prokuroras kreipėsi į Seimą, prašydamas sutikimo leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn Kauno apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus teisėją N. Venckienę, ją suimti ir kitaip suvaržyti jos laisvę.

Panaikinti N. Venckienės imunitetą prašoma ikiteisminių tyrimų metu gavus duomenų apie N. Venckienės galimai padarytas nusikalstamas veikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų