REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas iš geriausių rodiklių, kuris NBA krepšininkas vieną ar kitą sezoną populiariausias, yra marškinėlių pardavimai. Kokių planetos pajėgiausios krepšinio lygos žaidėjų marškinėliai buvo geidžiamiausi šį sezoną?

REKLAMA
REKLAMA

Vieni krepšininkai nuolat mėgaujasi dėmesiu ir populiarumu, tačiau atsiranda ir naujų veidų, kurie tampa tikra sensacija. Kaip tik tokiu siurprizu marškinėlių pardavėjams tapo NBA klubo „New York Knicks“ įžaidėjas Jeremy Linas. Remdamiesi cnbc.com, pristatome dešimt geidžiamiausių NBA krepšininkų marškinėlių .

REKLAMA

10. Rajonas Rondo (#9, „Boston Celtics“)

Vienas talentingiausių ir greičiausiai tobulėjančių gynėjų lygoje. 26 metų Triskart NBA Visų žvaigždžių rungtynėse dalyvavęs R. Rondo šį sezoną nepralenkiamas pagal rezultatyvius perdavimus. Vidutiniškai jų krepšininkas atlieka beveik po 12. R. Rondo taip pat sudaręs sutartis su „Red Bull“, „Nike“, „iRenew“ ir „2K Sports“ kompanijomis.

 

Rajonas Rondo (nuotr. SCANPIX)Rajonas Rondo (nuotr. SCANPIX)

 

9. Blake'as Griffinas (#32, „Los Angeles Clippers“)

Jungiamoji ir sprogstamoji komandos „Los Angeles Clippers“ dalis, įspūdingiausių ir dažniausių dėjimų iš viršaus į krepšį autorius B. Griffinas – dažnas svečias komercijos pasaulyje. 2009 metų pirmasis šaukimas NBA naujokų biržoje tapo tokių prekės ženklų kaip „Kia“, Subway“, Vizio“ ir AT&T veidu.

REKLAMA
REKLAMA

 

Blake'as Griffinas (nuotr. SCANPIX)Blake'as Griffinas (nuotr. SCANPIX)

 

8. Kevinas Durantas (#35, „Oklahoma City Thunder“)

Vienas rezultatyviausių lygos žaidėjų. Per penkerių metų karjerą per rungtynes aukštaūgis vidutiniškai pelno po 26 taškus. 2007 metais NBA naujokų biržoje jį pašaukė Sietlo komanda, vėliau kitu pavadinimu persikėlusi į Oklahomą. K. Duranto vedama ekipa greitai tapo itin gerai matoma NBA žemėlapyje. Už aikštės ribų krepšininkas bendradarbiauja su „Skull Candy“, „Nike“, „Gatorade“, „Degree“.

 

Kevinas Durantas (nuotr. SCANPIX)Kevinas Durantas (nuotr. SCANPIX)

 

7. Dirkas Nowitzkis (#41, „Dallas Mavericks“)

Aukščiausiai vertinamas Europos žaidėjas nuo 2005–2006 metų sezono vilki „Dallas Mavericks“ aprangą. Pernai metais NBA čempionu tapęs vokietis laimėjo ir NBA naudingiausio žaidėjo titulą. Finalo serijoje per ketvirtus rungtynių kėlinius jis pelnydavo daugiau taškų nei varžovų ekipos „Heat“ lyderiai D. Wade'as ir L. Jamesas kartu sudėjus. Be to, visą tą laiką kovojo sirgdamas ir traumuotas – dėl greitai tapo tikru sirgalių numylėtiniu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Dirkas Nowitzkis (nuotr. SCANPIX)Dirkas Nowitzkis (nuotr. SCANPIX)

 

6. Dwyane'as Wade'as (#3, Miami Heat“)

Vienas iš geriausiai žinomų NBA lygos žaidėjų Visų žvaigždžių rungtynėse dalyvauja jau nuo pirmųjų karjeros metų. 2008–2009 metų rezultatyviausias lygos krepšininkas buvo toks populiarus, kad Miami-Dade apskrities klerkai svarstė trumpam pervadinti oficialų pavadinimą į Miami-Wade, kad žvaigždė nepaliktų komandos pasibaigus sutarčiai. D. Wade'as bendradarbiauja su kompanijomis „Converse“, „Gatorade“, „Staples“, „T-Mobile“.

REKLAMA

 

Dwayne'as Wade'as (nuotr. SCANPIX)Dwayne'as Wade'as (nuotr. SCANPIX)

 

5. Carmelo Anthony (#7, „New York Knicks“)

Prieš pat 2011 metų mainų galutinio termino pabaigą į Niujorką persikėlęs C. Anthony pakeitė ir marškinėlių numerį iš 15 į 7. Nuolatinis NBA Visų žvaigždžių rungtynių dalyvis gerokai kilstelėjo savo kartelę žaisdamas „Knicks“ klube. Per pastaruosius dvejus metus komanda pateko į atkrentamąsias varžybas, o C. Anthony pirmąjį sezoną Niujorko ekipoje vidutiniškai rinko po 26,3 taško, šį – 22,6 taško.

 

Carmelo Anthony (nuotr. SCANPIX)Carmelo Anthony (nuotr. SCANPIX)

 

4. LeBronas Jamesas (#6, „Miami Heat“)

2010–2011 metų sezoną L. Jamesas matė savo marškinėlius sirgalių naikinamus dažniau nei bet kuris kitas krepšininkas. Sirgalių pykčio ir neapykantos jis sulaukė, kai nusprendė palikti „Cleveland Cavaliers“ komandą ir apsivilkti „Miami Heat“ aprangą. Pasikeitė ir žvaigždės marškinėlių numeris – iš 23 į 6. Karaliaus Jameso marškinėliai šį sezoną nebuvo tokie populiarūs kaip anksčiau, tačiau jie nuo pat pirmojo sezono patenka į perkamiausiųjų dešimtuką. L. Jamesas turi reklamos sutartis su „Nike“, „Sprite“, „McDonald's“, „State Farm“, „Swiss“ laikrodžių gamintoju „Audemars Piguet“.

REKLAMA

 

LeBronas Jamesas (nuotr. SCANPIX)LeBronas Jamesas (nuotr. SCANPIX)

 

3. Kobe Bryantas (#24, „Los Angeles Lakers“)

1996 metais NBA lygoje debiutavęs K. Bryantas iš karto tapo superžvaigžde ir savo žaidimu sirgalius stebina iki šiol. Geriausiai apmokamas ir dėl nuolat rezultatyvaus žaidimo tikriausiai geriausias lygos krepšininkas per pastaruosius dvejus metus negali pasigirti puikiu marškinėlių pardavimu. Pirmoje vietoje pagal šią statistiką jis buvo 2008–2009 ir 2009–2010 metais, pernai – smuktelėjo į antrąją vietą, o šįmet liko trečias. Didžiausi reklamos kontraktai K. Bryantą sieja su „Nike“ ir „Coca-Cola“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Kobe Bryantas (nuotr. SCANPIX)Kobe Bryantas (nuotr. SCANPIX)

 

2. Jeremy Linas (#17, „New York Knicks“)

Šio sezono didžiausia staigmena tapo krepšinio istorija, pavadinta „Linsanity“. Kaltininkas – atsarginis „Knicks“ žaidėjas J. Linas, savo įspūdingu ir efektyviu žaidimu prasimušęs į komandos starto sudėtį ir padėjęs jai prasibrauti į atkrentamąsias varžybas. Kinų kilmės krepšininko vardas ir vaizdas tapo tikra bomba verslo pasaulyje. Galima tik įsivaizduoti, kaip graibstomi jo marškinėliai, jei vienas sirgalius už 5 minutes bendravimo su J. Linu sutiko pakloti 42 tūkst. JAV dolerių.

REKLAMA

 

Jeremy Linas (nuotr. SCANPIX)Jeremy Linas (nuotr. SCANPIX)

 

1. Derrickas Rose'as (#1, „Chicago Bulls“)

„Chicago Bulls“ žvaigždės ir 2011 metų lygos naudingiausio žaidėjo (MVP) D. Rose'o marškinėliai šį sezoną – perkamiausi. 22 metų jis laimėjo MVP titulą ir tapo jauniausiu tai pasiekusiu žaidėju bei vieninteliu be legendinio Michaelo Jordano „Bulls“ klubo atstovu. Čikagoje gimęs krepšininkas su klubu gruodį pasirašė 5 metų 94,8 mln. JAV dolerių vertės sutartį ir tapo vienu geriausiai apmokamu lygos žaidėju. D. Rose'o paklausa ne tik užtikrino jam pirmąją vietą tarp perkamiausių NBA marškinėlių, bet ir padėjo pasirašyti įspūdingą 14 metų 260 mln. dolerių vertės reklamos kontraktą su „Adidas“ kompanija.

REKLAMA

 

Derrickas Rose‘as (nuotr. SCANPIX)Derrickas Rose‘as (nuotr. SCANPIX)

 

TAIP PAT SKAITYKITE:

TOP 10: NBA krepšinio žvaigždžių namai

„Žalgiriečių“ tatuiruotės: nuo M. Jordano iki riaumojančio lokio ir kryžių

„Eurobasket 2011“: geriausi Lietuvos krepšininkų pokštai ir „perliukai“

TOP 10: brangiausios sportininkų skyrybos

TOP 20: daugiausiai pasaulyje uždirbantys sportininkai

TOP 20: garsiausi už grotų sėdėję JAV sportininkai

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų