REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Bendrovė „Nokia“ šiandien pranešė pristačiusi naują mobiliųjų telefonų seriją – „Asha Touch“. Tai telefonai su lietimui jautriu ekranu už itin mažą kainą.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak bendrovės atstovų, trys naujieji telefonai – „Nokia Asha 305“, „Nokia Asha 306“ ir „Nokia Asha 311“ – praplės „Asha“ telefonų šeimą, kurios pirmieji modeliai buvo pristatyti 2011 m. spalį. Šiandien 130 šalių jau galima įsigyti 10 skirtingų „Asha“ modelių, kurie daugiausia skirti jaunimui ir socialiems vartotojams.

REKLAMA

Skelbiama, kad naujieji mobilieji telefonai savo galimybėmis ir parametrais prilygsta išmaniesiems telefonams. „Nokia Asha 305“, „Asha 306“ ir „Asha 311“ turi iš esmės atnaujintą vartotojo sąsają. Naujieji telefonai valdomi piršto brūkštelėjimu (angl. swipe) – tai itin natūralus ir intuityvus valdymas, kurį „Asha“ modeliai paveldėjo iš telefono-flagmano „Nokia N9“, sakoma bendrovės pranešime.

„Pristatydami „Asha Touch“ telefonus žengiame arčiau tikslo suteikti prieigą prie interneto dar vienam milijardui vartotojų, – sakė Mary T. McDowell, „Nokia“ vykdomoji viceprezidentė mobiliesiems telefonams. – Šie telefonai turi tai, ką labiausiai vertina miestų gyventojai, jaunimas – dailią išvaizdą, intuityvų valdymą, mažą kainą ir galimybę prisijungti prie interneto, bendrauti su draugais, pramogauti, naudotis interneto aplikacijomis ir pasiekti įvairų aktualų turinį."

REKLAMA
REKLAMA

Pasak „Nokia“ atstovų, „Nokia Asha 311“ yra itin spartus įrenginys su lietimui jautriu (capacitive) ekranu. Šiame telefone naudojamas našus 1 GHz procesorius, įbrėžimams atsparus stiklinis ekranas su poliarizacijos filtrais, 3,2 megapikselio (MP) fotokamera, įdiegti „Nokia žemėlapiai“, 15 lygių „Angry Birds“ žaidimo versija. Įdiegta socialinių tinklų paslauga leidžia patogiai naudotis „Facebook“, „Twitter“ ir daugeliu kitų pasaulinių socialinių tinklų.

„Nokia Asha 305“ išsiskiria tuo, kad yra nebrangus ir gali naudoti iškart dvi SIM korteles. „Nokia Asha 306“ yra pigiausias „Nokia“ telefonas su „Wi-Fi“ belaidžio ryšio  funkcija. Telefonas turi 3 colių (7,6 cm) įstrižainės WQVGA ekraną, kuris yra jautrus paspaudimams (resistive tipo). Į „Nokia Asha 305“ taip pat galima parsisiųsti 40 EA žaidimų. Telefonas turi 2 MP fotokamerą ir „Nokia žemėlapius“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nokia Asha 306“ gamintojų vadinama mažesniąja „Nokia Asha 305“ seserimi. Be vyresnėlei būdingų savybių „Nokia Asha 306“ gali prisijungti prie belaidžių tinklų. Telefonas palaiko duomenų perdavimą tiek per GPRS, tiek ir per belaidį tinklą WLAN.

Pranešama, kad visuose naujuosiuose įrenginiuose įdiegta interneto naršyklė „Nokia Browser 2.0“, kuri naudoja debesies technologijas, kad suspaustų ir sumažintų duomenų srautą net iki 90 procentų. Tai reiškia, kad internetas telefone veiks greičiau, o sąskaitos bus mažesnės, sakoma pranešime. Pasak gamintojų, „Nokia Browser 2.0“ tinklalapius įkelia 3 kartus greičiau nei įprastos naršyklės.

REKLAMA

Skelbiama, kad „Asha“ serija patraukli ir programėlių kūrėjams, ir vartotojams. Iš „Nokia parduotuvės“ įvairios programėlės jau buvo parsiųstos daugiau nei 5 milijardus kartų.

Naujieji „Nokia Asha 305“, „Asha 306“ ir „Asha 311“ taip pat yra pritaikyti pramogoms. Naujųjų modelių pirkėjai gaus išskirtinę dovaną – galimybę nemokamai parsisiųsti 40 „Electronic Arts“ (EA) kompanijos sukurtų žaidimų. Tai ir veiksmo, ir sporto ir arcade tipo (žaidimų automatų žaidimai, perkelti į kompiuterį) žaidimai, tarp kurių yra „Tetris“, „Bejeweled“, „Need for Speed: The Run“ ir „Fifa 2012“. „Nokia Asha 311“ taip pat turi iš anksto įdiegtą „Andry Birds“ žaidimą su 15 lygių.

„Nokia Asha 305“, „Asha 306“ ir „Asha 311“ Lietuvoje pasirodys dar šią vasarą ir turėtų kainuoti atitinkamai apie 300 Lt., 350 Lt. ir 450 litų, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų