REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Komisija trečiadienį pristatys planą, skirtą užtikrinti, kad mokesčių mokėtojų pinigai nebebūtų naudojami gelbėti žlugusius bankus, informuoja BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Plano tikslas yra užtikrinti, kad nuostolius padengtų akcininkai ir kreditoriai, o mokesčių mokėtojų išlaidos būtų sumažintos iki minimumo. Norima apsisaugoti, kad sunkumų slegiami bankai keliose šalyse, kaip Ispanija ar Graikija, nenutemptų žemyn visos sistemos. Pagrindinis uždavinys yra užtikrinti būtinų kasdienių bankų funkcijų, kaip bankomatų, tolesnį funkcionavimą.

REKLAMA

Per pasaulio finansų krizę jau žlugo nemažai bankų: „Northern Rock“, „Lehman Brothers“, dideli Islandijos bankai, Belgijos ir Olandijos milžinas „Fortis“, Prancūzijos ir Belgijos bankas „Dexia“, Airijos „Anglo Irish Bank“.

Nepaisant to, naujieji įstatymai dėl bankų tikriausiai neįsigalios anksčiau nei iki 2014-ųjų. Augant nerimui, kad teks gelbėti Ispanijos ir galbūt Kipro bankus, tokia data būtų per vėlyva, norint apsaugoti mokesčių mokėtojus nuo dalijimosi našta.

REKLAMA
REKLAMA

Ispanija stengiasi surasti daugiau nei 800 mlrd. eurų, kad sustiprintų savo bankus.

Ispanijos finansų ministras antradienį sakė, kad kreditų rinkų durys jo šaliai yra užvertos. Nekantriai laukiama ketvirtadienį vyksiančio Ispanijos vyriausybės obligacijų aukciono.

Tuo tarpu reitingų agentūra „Moody's“ trečiadienį sumažino kelių Vokietijos ir Austrijos bankų reitingus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų