REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus klubas „Užkeiktieji vienuoliai“ pakartojo pernykštį triumfą, antrą kartą iškovoję Lietuvos stipriausiųjų vardą. Lemiamoje kovoje „Vienuoliai“ 6:2 (4:1,1:1,1:0) nugalėjo pagrindinius savo konkurentus į aukso medalius sostinės klubą SK „Andajus“, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš lemiamą tarpusavio susitikimą komandas turnyrinėje lentelėje skirė 3 taškai. Paskutiniame susitikime čempionams užteko ir lygiųjų, nes pirmoje tarpusavio pirmojo rato dvikovoje jie  buvo iškovoję pergalę 6:3, o „Andajui“ dėl galutinės pergalės čempionate varžovus reikėjo įveikti didesniu nei 3 įvarčių skirtumu.

REKLAMA

Rungtynių pradžia žadėjo atkaklią kovą, komandos keitėsi aštriais išpuoliais, bet „Vienuoliai“, turintys didesnės žaidybinės patirties dalyvaujant įvairiuose tarptautiniuose turnyruose, dažniau kontroliavo kamuoliuką ir turėjo nežymią persvarą. Pirmasis įvartis, įtvirtinęs tą persvarą, į „Andajaus“ vartus krito 7 rungtynių minutę. Progą pasižymėti išnaudojo Martynas Samulevičius, sezono pabaigoje demonstruojantis labai gerą sportinę formą ir mušantis daug įvarčių.

REKLAMA
REKLAMA

Neprabėgus nei minutei į „Andajaus“ vartus krito ir antrasis įvartis. Po tikslaus ir savailaikio komandos kapitono Martyno Karkausko perdavimo, tiksliu smūgiu kamuoliuką į vartus pasiuntė Jurijus Kondratovičius. Priešininkai nesiruošė lengvai išsiskirti su svajone iškovoti čempionų vardus ir 12 minutę sušvelnino rezultatą. Pasižymėjo Nerijus Baliūtis, tiksliai užbaigęs komandos draugo Artūro Verbicko perduotą perdavimą. „Vienuolių“ tai nei kiek neišmušė iš vėžių ir jie dar du kartus iki pirmosios pertraukos nuginklavo varžovų vartininką. Pasižymėjo M. Karkauskas (12:42) ir Eimantas Rudys (13:02).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmajame kėlinuke įgiję gana ženklią persvarą, „Vienuoliai“ kiek nusiramino ir tai leido varžovui perimti iniciatyvą aikštelėje. Spausdami priešininką, siekiant pakreipti įvykių eiga sau palankia linkme, „Andajaus“ žaidėjai visgi 5-ąją kėlinuko minutę praleido greitą J.Kondratovičiaus ir M.Karkausko išpuolį, kurį taikliai užbaigė pastarasis. Po minutės Rolandas Bačkys, po Mariaus Butrimavičiaus perdavimo, sušvelnino rezultatą, bet iki antros rungtynių pertraukos „Andajui“ daugiau nieko  nepavyko pakeisti ir per trečiąją, paskutinę, rungtynių dalį jiems buvo likusi labai sunki užduotis nuginkluoti varžovų vartininką net 7 kartus be varžovų rezultatyvaus atsako, norint iškovoti aukso medalius, kas pagal žaidimo eigą buvo sunkiai įgyvendinama.

REKLAMA

Kad ir kaip „Andajaus“ žaidėjai stengėsi kovoti, „UV“ buvo ir tikslesni ir greitesni daugelyje aikštelės vietose ir savo turimą persvarą dar labiau padidino 8-ą kėlinuko minutę. Rezultatyviausio praėjusio sezono čempionato žaidėjo Edvardo Cirtauto įvartis buvo paskutinis rungtynėse ir jis vainikavo sunkaus, bet gana sėkmingo „Vienuoliams“ sezono pabaigą.  Baigiantis rungtynėms „Andajus“ dar turėjo vieną realią galimybę pelnyti įvartį, bet R.Bačkys nerealizavo paskirto baudinio.

„Vienuoliams“ viso sezono metu dėl įvairių priežasčių sunkiai sekėsi surinkti pilną komandos sudėtį, bet po paskutinių rungtynių jau visi komandos nariai turėjo galimybę pasidžiaugti iškovota pirma vieta.

REKLAMA

Kovoje dėl bronzinių apdovanojimų susirėmė SK „Ardas“ (Vilnius)ir „Vilkai“ (Vilnius). Čempionato metu abi komandos  nesugebėjo įsiterpti į kovą dėl aukščiausių apdovanojimų ir intrigą sukurė tik tarpusavio kovoje dėl trečiosios vietos. Pirmojo rato dvikovoje stipresnis buvo SK „Ardas“ , laimėjęs rungtynes 2:1 ir prieš antrąjį tarpusavio susitikimą turėjo 3 taškų atsargą.

Antrasis komandų susitikimas buvo rezultatyvus ir idomus jas stebėjusiems žiūrovams. Buvo pasiekta net 15 įvarčių. Rungtynes 10:5 (2:0,4:1,4:4) laimėjo ir bronziniais apdovanojimais pasidabino SK „Ardo“ žaidėjai. Nuo pat susitikimo pradžios perėmę iniciatyvą į savo rankas, ardiečiai nuosekliai didino savo persvarą ir rungtynėms artėjant į pabaigą jau pirmavo 10:3. Tik paskutinėmis susitikimo minutėmis „Ardo“ žaidėjai kiek atsipalaidavo ir leido varžovams per mažiau nei per pusę minutės pelnyti 2 įvarčius. Rezultatyvias rungtynes sužaidė „Ardo“ kapitonas Andrius Mickus, pelnęs 4 įvarčius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rungtynėse įvarčius pelnė : SK „Ardas“ – A.Mickus 4 įvarčiai (24:49,31:36(realizuotas baudinys),40:49,50:40), Jaroslavas Suchocki – 3 įv.(04:10,47:18,55:12), Artūras Macijauskas – 2 įv.(26:57,35:17), Kęstutis Mikutis – 1 įv.(08:46); „Vilkai“ – po 1 įvartį - Algirdas Pažūsis (37:22), Ritas Jaliniauskas (41:00), Tomas Jukšta (45:36), Tomas Radėnas (58:09), Pavelas Spiridovičius (58:31).

Rezultatyviausiu čempionato žaidėju tapo čempionų, „Užkeiktųjų Vienuolių“ , komandos kapitonas Martynas Karkauskas, pelnęs 10 įvarčių ir atlikęs 7 rezultatyvius perdavimus. Pagrindinis Martyno konkurentas , Rolandas Bačkys (SK “Andajus“), atsiliko labai nedaug – 9 įvarčiai ir 6 perdavimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų