REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuviams trūksta bazinių verslo kūrimo ir finansavimo žinių bei tolerancijos verslo nesėkmėms. Tai, anot visame pasaulyje išgarsėjusios mobiliųjų aplikacijų kompanijos „Get Jar“ įkūrėjo Ilja Laurso, yra dvi pagrindinės priežastys, kodėl lietuviai savo verslumu negali varžytis su amerikiečiais.

REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu paimtume 100 amerikiečių ir 100 lietuvių, lietuviai būtų imlesni ir turėtų didesnę tikimybę sukurti naujas idėjas", – neabejojo jis, tačiau  pridūrė, kad lietuviai, lyginant su amerikiečiais, yra silpnesni savo idėjas įgyvendindami.

REKLAMA

„Visiškai banalus dalykas – turiu idėją, tačiau kaip jai gauti finansavimą? Paklausk lietuvio, jis sakys, kad reikia eiti į banką ir užstatyti būstą kreditui. Kadangi būsto neturiu, neisiu į banką, negausiu kredito, nepradėsiu verslo“, – tipinio lietuvio mąstyseną iliustravo verslininkas.

Analogiškoje situacijoje, amerikietis, anot I. Laurso, jau nuo dvylikos metų žino, kas yra rizikos kapitalas, IPO, kiti finansavimo šaltiniai ir  fondai. Todėl JAV gyventojas, turėdamas verslo idėją, žinos ir kaip ją realizuoti, iš kur gauti finansavimą verslo pradžiai.

REKLAMA
REKLAMA

„Kitas dalykas yra konservatyvus visuomenės mąstymas. Jeigu verslininkas, „startuolis“ („start–upas“) Amerikoje yra kaip herojus, verslininkas Lietuvoje asocijuojamas su vagimi“, – Lietuvoje atliko tyrimo rezultatus prisiminė „GetJar“ įkūrėjas. Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad Lietuvos visuomenė yra itin netolerantiška verslininkų nesėkmėms.

„Tai yra tam tikras diskomfortas verslininkui“, – sakė I. Laursas.

Apie visa tai ir daugiau siūlome pasižiūrėti vaizdo reportaže:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų