REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vingio parke bus surengtos liaudies vaikštynės ir koncertas, į kurį, kaip manoma, gali susirinkti iki 20 tūkstančių žiūrovų, pasirodys 300 dalyvių iš Rusijos, Baltarusijos ir Lietuvos.

REKLAMA
REKLAMA

Jau 10 kartą Vilniuje bus švenčiama Rusijos nepriklausomybė diena, kurios progą Vingio parke rengiamos liaudies vaikštynės ir Gala koncertas. Renginį remia Rusijos atstovybė Lietuvoje, Vilniaus savivaldybė.

REKLAMA

Vilniaus savivaldybė, kuriuos atstovas Kultūros skyriaus atstovė Kristina Ulevičiūtė spaudos konferencijoje nepasirodė, ketina skirti šventei apie 40 tūkstančių litų. Kitos organizacijos – apie 50 tūkstančių litų.

„Ši šventė, kuri minima jau 10 kartą, populiarėja kasmet. Pirmą kartą ji surengta dar 2003 metais Sereikiškių parke, kur susirinko vos keli tūkstančiai žmonių. Šiemet tikimasi, jog ateis iki 20 tūkstančių žiūrovų“, –  portalui Balsas.lt sakė renginio organizatorė, Vilniaus savivaldybės narė, Olga Gorškova.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jos, į šventę atvyks 300 dalyvių iš kaimyninių miestų bei Baltarusijos, Kaliningrado, Maskvos ir Sankt – Peterburgo.

Šventėje budės saugos firma, raitoji policija, kuri pasirūpins,  kad nemokamoje ledų dalijimo ceremonijoje nekiltų spūsčių.

„Per ankstesnius devynerius metus nekilo jokių incidentų. Jeigu žmonės iš pradžių ateidavo negatviniai nusiteikę, tai po kelių valandų jie atlyždavo, pagerėjo jų nuotaika“, – teigė O. Gorškova.

Pasak organizatorės, bus pasirūpinta ir svečių bei dalyvių viešuoju maitinimu. Parke veiks restoranai, prekybos taškai, bus prekiaujama alumi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu pradžioje prekybininkai bei kavinės „Lakštingala“ atstovai ne itin palankiai vertino šventę, tai šiemet, matyt, bus apsukresni. Pirmais metais maisto kokybė kavinėje buvo abejotina“, – prisiminė O. Gorškova.

Anot jos, į renginį ketina atvykti tėvynainių konferencijos dalyviai, Rusų bei kitų šalių ambasadų atstovai, pakviesti visi Vilniaus savivaldybės Tarybos nariai, parlamentarai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų