REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo komisija, svarstanti, ar verta tenkinti prokurorų prašymą ir naikinti teisėjos Neringos Venckienės teisinę neliečiamybę, galbūt dirbs be vieno nario.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį Seimas turėjo iš naujo svarstyti laikinosios tyrimo komisijos sudėtį, tačiau šis klausimas į parlamento darbotvarkę nebuvo įtrauktas. „Situacija yra tokia, kad bus siekiama pakeisti komisijos projektą ir palikti joje 11 narių vietoj 12. Tokia padėtis susiklostė, kai iš komisijos pasitraukė pradžioje jos pirmininke planavusi būti Darbo partijos atstovė Virginija Baltraitienė, o ši frakcija kito kandidato dar neparinko“, – aiškina Seimo komisijos narys Naglis Puteikis.

REKLAMA

Įvykdžius teismo sprendimą ir garsiąją Garliavos mergaitę perdavus biologinei motinai Laimutei Stankūnaitei, rezonansinė istorija toli gražu nesibaigė. Generalinė prokuratūra kreipėsi į Seimą ir paprašė panaikinti N. Venckienės teisinę neliečiamybę.

Kreipimesi argumentuojama, kad N. Venckienė neva pažemino Panevėžio apylinkės teismą, nevykdė Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimo perduoti globotinę motinai. Parlamentas sudarė laikinąją komisiją, kuri turės pateikti savo išvadas Seimui, o jau tada vyks balsavimas dėl N. Venckienės imuniteto panaikinimo. Komisija, kurią sudarė 12 įvairių frakcijų atstovų, išvadas turi pateikti iki birželio 20 dienos.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak komisijos nario, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovo N. Puteikio, nuomonės yra vienareikšmės, tad pretenduodamas į pirmininko postą jis siekia atstatyti balansą. „Viskas labai aišku. Tik Darbo partija smerkia Garliavos operaciją kaip žvėrišką. Visos kitos ploja ir liaupsina. Rezultatą galima numanyti“, – sakė jis portalui Balsas.lt.

Visgi, portalo Balsas.lt žiniomis, Darbo partija neskubės deleguoti naujo komisijos nario vietoje pasitraukusios V. Baltraitienės.

Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto docentas Lauras Bielinis teigė, kad daug ką gali lemti politiniai išskaičiavimai. „Norėčiau, kad pirmiausia būtų vadovaujamasi teisiniais argumentais, tačiau atskirų politikų ar partijų interesai taip pat turi įtakos“, – kalbėjo politologas.

Per privačius pokalbius daugelis Seimo narių prisipažino nežinantys, kaip balsuos, nes neaišku, kaip jų pasirinkimas paveiks artėjančių parlamento rinkimų rezultatus. Ne vienas pripažįsta ir tai, kad renkasi tarp žmogiškų simpatijų ir teisinių argumentų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų