REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos telekomunikacijų standartų institutas (ETSI) pranešė patvirtinęs SIM kortelės 4FF standartą. Šio tipo SIM kortelės paprastai dar vadinamos „nanoSIM“.

REKLAMA
REKLAMA

Naujojo 4FF tipo SIM kortelės yra 12,3 x 8,8 mm dydžio. Jų paviršiaus plotas 40 proc. mažesnis, nei iki šiol mažiausių „microSIM“ kortelių. Be to, naujo tipo kortelės yra plonesnės: jos bus tik 0,67 mm storio („microSIM“ storis – 0,76 mm).

REKLAMA

Skelbiama, kad miniatiūrines „nanoSIM“ korteles, leidžiančias konstruoti dar kompaktiškesnius mobiliųjų telefonų komponentus, bus galima naudoti ir senuose telefonų modeliuose: tam reikės specialaus keitiklio.

Pasiūlymus dėl „nanoSIM“ kortelių dizaino ETSI teikė bendrovės „Apple“, „Nokia“, RIM ir „Motorola Mobility“. Kurios iš jų variantas buvo priimtas ir patvirtintas, oficialiai neskelbiama, tačiau „Nokia“ atstovai žurnalistams atskleidė, kad  ETSI  pirmenybę atidavė „Apple“, kurios pasiūlymas „Nokia“ inžinierių manymu pasižymi tam tikrais trūkumais ir kai kuriais atvejais išvis negalės būti naudojamas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų