REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„TeliaSonera“ antradienį pradėjo įgyvendinti savanorišką oficialų siūlymą įsigyti visas likusias „TeliaSonera“ nepriklausančias „Teo LT“ akcijas, mokant 0,637 euro už vieną akciją. Šiuo metu, skaičiuojant ir nuo gegužės 8 dienos atviroje rinkoje nupirktus vertybinius popierius, „TeliaSonera“ yra įsigijusi apie 84,6 proc. „Teo LT“ akcijų.

REKLAMA
REKLAMA

Bendra siūlymo suma sudarys 76 milijonus eurų. Oficialus siūlymas nėra sąlyginis ir jam netaikomas minimalus superkamų akcijų skaičius.

REKLAMA

„Mes nuosekliai laikomės savo pažadų, todėl visiems bendrovės akcininkams suteiktos vienodos galimybės parduoti savo vertybinius popierius už tokią pat kainą, kaip ir „East Capital“, – sakė Per-Arne Blomquistas, „TeliaSonera“ vykdantysis viceprezidentas ir vyriausiasis finansininkas.

Oficialaus siūlymo laikotarpis prasideda birželio 5-ąją. Investuotojai, kurie norėtų parduoti savo akcijas, turėtų teikti savo nurodymą parduoti per banką ar maklerių įmonę iki 2012 metų birželio 29 dienos 15 valandos. „TeliaSonera“ besąlygiškai priims visus pardavimo nurodymus, gautus iki minėtos datos. Už visas nupirktas akcijas bus atsiskaitoma 2012 metų liepos 4-ąją.

REKLAMA
REKLAMA

Oficialaus siūlymo cirkuliarą galima rasti NASDAQ OMX Vilniaus vertybinių popierių biržos interneto svetainėje (www.nasdaqomxbaltic.com) ir „Teo LT“ interneto svetainėje (www.teo.lt).

„Apsisprendimo laikas palyginti trumpas, tačiau jo pakanka akcininkams, norintiems pasinaudoti patrauklia galimybe“, – aiškino Per-Arne Blomquistas.

Oficialaus siūlymo laikotarpiu „TeliaSonera“ taip pat tęs akcijų įsigijimą biržoje, už akciją mokant tą pačią kainą – 0,637 euro.

„Kai oficialus siūlymas bus įgyvendintas, svarstysime visus įmanomus scenarijus, tačiau „Teo“ LT išlaikyti biržos sąraše ketiname tol, kol laisvai prekiaujamų akcijų kiekis biržoje bus racionalus“, – konstatavo Per-Arne Blomquistas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų