REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Egzistuoja keli būtini pirkiniai, kurie gali ne tik pagerinti gyvenimo kokybę, bet ir sutaupyti šiek tiek grynųjų, rašo CNBC.

REKLAMA
REKLAMA

Įvairūs ekspertai pataria, kokius daiktus yra verta įsigyti investuotojams tam, kad šie pakiltų keliais laipteliais aukštyn, susikrautų pinigų bei pagerintų savo kasdienybę.

REKLAMA

Tad kur yra verta be kaltės jausmo išleisti daugiau pinigų?

Papildoma pagalba

Laikas – pinigai. Jei jūsų valandinis atlyginimas yra didesnis, nei esate pasiryžęs mokėti kažkam, kas sutvarkytų jūsų namus, pavedžiotų šunį ar nupjautų pievelę, tada pasamdyti pagalbininkų yra, žvelgiant iš finansų pusės, protinga.

Jennifer Litwin, rašytoja bei apžvalgininkė, teigia, kad maisto prekių pristatymas į namus taip pat gali padėti sutaupyti daug laiko. Be to, apsipirkinėti iš namų, nestovėti eilėse ir netampyti krepšių yra tiesiog patogiau.

REKLAMA
REKLAMA

Kasdienių namų ruošos darbų perdavimas kitiems leis atsipalaiduoti po sunkios darbo dienos, daugiau laiko praleisti biure ar skirti laiko naujoms investavimo idėjoms.

Sėkmingi rūbai

Apšiurę rūbai neatvers durų į sėkmę. Nors Silicio slėnis garsėja neformaliu aprangos kodu, įprastoje verslo aplinkoje džemperis su gobtuvu gali pritraukti nelaukiamo dėmesio – net jeigu esate „Facebook“ vadovas Markas Zuckerbergas.

Fanya Chandler, „Nordstrom“ stilistė, pataria investuoti į pagrindines aprangos dalis: vyrai turėtų negailėti pinigų aukštos kokybės kostiumui, o moterys – sijonui, suknelei ar švarkui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Loren Bendele iš Savings.com pataria investuoti ir į rankines bei geros kokybės džinsus.

Stalelis dviems

Savo antrajai pusei nereikia gailėti staigmenų bei netikėtų pasimatymų.

JAV nacionalinis šeimų ir namų ūkių tyrimas parodė, kad yra labai svarbu poroms skirti laiko sau.

Pasak tyrimo, skyrybų tikimybė toms poroms, kurios retai leidžia laiką kartu yra beveik dvigubai didesnė nei toms, kurios kasdien randa laiko pabūti vieni dviese.

Finansų profesionalai

Priklausomai nuo finansų apimties, skirti šiek tiek išlaidų profesionaliam finansininkui gali būti nebloga mintis. Daugiametės patirties turintys ekspertai gali pasirūpinti jūsų investicijų pelno augimu, o jūs tuo tarpu visą dėmesį galėsite kreipti į savo karjerą. Tačiau reikia įsitikinti, kad samdyto specialisto ir jūsų investavimo vertybės ir filosofija sutampa.

REKLAMA

Patogi vizitinė kortelė

Entepreneur.com pataria nesivelti į korporatyvinę konkurencinę kovą ir susikoncentruoti į pagrindus. Visų pirmiausia, vizitinė kortelė turi būti patogi. Ji turėtų būti standartinio dydžio, kad tilptų į vizitinių kortelių dėklus, paprasta ir pateikianti esminę informaciją – kompanijos vardą, telefono numerį, elektroninį paštą ir tinklalapio adresą.

Įrankiai

Geros kokybės įrankių įsigijimas gali sutaupyti daug laiko, pinigų ir vieną kitą prakiurusį vamzdį. Tačiau neverta mesti savo darbo ir tapti visų galų meistrų. Jei iškilo gedimas ne jūsų jėgoms, kreipkitės į profesionalus.

REKLAMA

Refinansavimas

Paėmus naują paskolą apmokėti senajai, dėl pasikeitusių paskolos mokėjimo sąlygų ir įkainių galima sutaupyti nemažą sumą pinigų.

Gerai ir teisingai atliktas paskolos refinansavimas gali sumažinti paskolos naštą bei mėnesinius paskolos mokesčius.Geros vietos

Sporto renginiai, teatras, koncertai – tokiais atvejais verta išleisti šiek tiek daugiau ir įsigyti geresnes vietas. Tačiau tai nereiškia, kad reikia išlaidauti VIP vietoms. Geriausia taikytis į vidutinio lygio vietas, kur galima patirti didžiausią malonumą ir mažiausią piniginę skriaudą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tas pats galioja ir šeimos atostogoms.„Negalima užklijuoti kainos etiketės ant ilgalaikių prisiminimų iš šeimos atostogų, - sako L. Bendele. – Laiko leidimas drauge yra svarbus, ar jūs planuotumėte kukliasar ekstravagantiškas atostogas. Mėgavimasis drauge praleistu laiku yra labai vertinga investicija.“

Tinklų mezgimas

Mokėti už dalyvavimą tinkamuose socialinių tinklų mezgimo įvykiuose yra verta. Investicijos į narystę profesionalų asociacijose, dalyvavimą labdaros renginiuose suteikia daugybę karjeros plėtojimo galimybių bei padeda susipažinti su paskutinėmis industrijos naujienomis.

Taip pat pravartu investuoti į asmenybės tobulinimo seminarus ir kursus, jei tik išmokta medžiaga bus naudojama praktiškai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų