REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Centrinės Vokietijos žydų bendruomenės galva Dieteris Graumannas sukritikavo šio šalies nacionalinę futbolo komandą dėl jos vizito Aušvico koncentracijos stovykloje, rašo „Die Welt“.

REKLAMA
REKLAMA

Jo nuomone, rinktinės vadybininkai turėjo suorganizuoti visos komandos vizitą Aušvice, o ten nuvyko tik trys žaidėjai. D. Graumannas sekmadienį vokiečių rinktinės vadybininką Oliverį Bierhofą apkaltino esantį nepaprastai nejautrų ir neturintį supratimo.

REKLAMA

Pirmininkas pabrėžė, kad jei į Aušvicą būtų atvykusi visa rinktinė, efektas augančiam vokiečių jaunimui būtų buvęs daug didesnis nei tūkstantis oficialių kalbų. Dar labiau D. Graumanną supykdė rinktinės vadybininko pasiteisinimas - žaidėjai pernelyg jautrūs tokioms ekskursijoms.

Vokietijos rinktinės delegaciją Aušvice sudarė komandos kapitonas Philippas Lahmas, lenkų kilmės Lukas Podolskis ir Miroslavas Klose. Kartu su jais vyko ir rinktinės strategas Joachimas Loewas, pagrindinis vadybininkas O. Bierhofas ir Vokietijos futbolo federacijos prezidentas Wolfgangas Niersbachas.

REKLAMA
REKLAMA

Priminsime, kad nacių pastatytose Aušvico koncentracijos stovyklose žuvo apie 1,5 mln. žmonių, kurių dauguma buvo žydai.

Vokietijos futbolo rinktinė penktadienį Lenkijoje ir Ukrainoje startuosiančiame Europos čempionate laikoma viena iš favoričių. Grupės etape ji susitiks su Portugalija, Danija ir Olandija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų