REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Statutiniams pareigūnams pradėjus derybas su Vyriausybe dėl didesnio kitų metų finansavimo vidaus reikalų sistemai, jų organizacijos nebus laikomos privilegijuota grupe, teigia Premjeras Andrius Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

„Yra svarstomas kitų metų biudžetas (...), svarstysime pareigūnų planus kitų metų biudžetui (...). Mūsų principinė nuostata yra tokia - kokias turime pajamas, tas ir daliname pagal labai aiškius principus. Nė viena grupė negali būti privilegijuota“, - pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo sakė jis.

REKLAMA

Paklaustas, ar šiais metais neatsirastų papildomų lėšų statutinių organizacijų reikalavimams įvykdyti, A. Kubilius pabrėžė, jog „jokių rezervų ir jokių galimybių“ nėra.

„Yra patvirtintas biudžetas ir jis yra vykdomas. Nematome jokių perteklinių pajamų, apie kurių perskirstymą būtų galima galvoti“, - sakė jis.

Vidaus reikalų ministras Artūras Melianas taip pat apgailestavo, kad papildomų lėšų nėra.

„Deja, manau, kad visi rezervai yra išsemti“, - teigė jis.

ELTA primena, kad ketvirtadienį statutiniai pareigūnai pradėjo derybas su Vyriausybe dėl didesnio kitų metų finansavimo vidaus reikalų sistemai. Pareigūnai nori, kad jiems būtų atkurtas 2008-ųjų metų lygio finansavimas. Vidaus reikalų ministerija teigia tam matanti galimybių.

REKLAMA
REKLAMA

„Pirmiausia kalbėjomės apie ateinančių metų biudžetą ir labai norėtume, kad jis būtų gerokai didesnis negu šių metų, nes nuo 2008 metų jis yra sumažintas maždaug 25-30 proc. Norėtume, kad šitas biudžetas būtų atkurtas, kad finansavimas tiek policijai, ugniagesiams, tiek pasieniečiams bei kitoms statutinėms organizacijoms būtų tinkamas, kad jos tinkamai galėtų vykdyti savo funkcijas“, - ketvirtadienį žurnalistams po susitikimo su vidaus reikalų ministru A. Melianu sakė Lietuvos vidaus reikalų sistemos respublikinės profesinės sąjungos (LVRSRPS) pirmininkė Loreta Soščekienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak jos, dėl lėšų stygiaus šiuo metu pareigūnai neturi pakankamai degalų, tarnybinių uniformų. Ji taip pat atkreipė dėmesį į pareigūnų socialines garantijas - apmokėjimą už viršvalandžius, pareigūnų stoką. Dėl to esą kyla grėsmė viešojo saugumo užtikrinimui, pavyzdžiui, vienas policijos pareigūnų automobilis patruliuoja 60 km atstumu.

Profsąjungos teigia būtent dabar iškėlusios šį klausimą, nes prasidėjo biudžeto pateikimas.

„Tiesiog norėjome pasikalbėti, išsiaiškinti, ar mūsų nuomonės sutampa dėl biudžeto. Manau, kad taip. (...) Ar rinkimai, ar ne rinkimai - finansavimas bet kokiu atveju turėtų būti didinamas, nepriklausomai nuo politinės situacijos Lietuvoje“, - sakė L. Soščekienė.

REKLAMA

Vidaus reikalų ministro A. Meliano vertinimu, dauguma profsąjungų reikalavimų pagrįsti ir teisėti.

„Ir mano tikslas - juos įgyvendinti. Aišku, nėra taip paprasta, žinome valstybėje situaciją, tačiau tikrai yra tam tikrų sričių, kur pokyčiai būtini, juos reikia pasiekti“, - sakė A. Melianas.

Pagrindiniais prioritetais ministras įvardino statutinių pareigūnų socialinių garantijų atkūrimą, pareigūnų įvaizdžio ir pasitikėjimo jais gerinimą, profesionalios technikos, kuri įsigyta per pastaruosius metus, funkcionalumą.

REKLAMA

Šių metų valstybės biudžete Viešajai tvarkai ir visuomenės apsaugai 2012 metais numatyta skirti 1 mlrd. 552 mln. litų nacionalinių ir 664,9 mln. litų ES lėšų. Šios lėšos naudojamos vidaus reikalų, policijos, priešgaisrinės apsaugos, sienos apsaugos, kalėjimų ir kitoms tarnyboms, teismams išlaikyti, valstybės garantuojamai teisinei pagalbai teikti. Vidaus reikalų sistemai 2012 metų valstybės biudžete numatyta 1 mlrd. 474 mln. litų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų