REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Pareigūnams taip pat turi būti garantijos, jeigu dirbi valstybei, tarnauji valstybei . Požiūrį reikia keisti“,  – portalui Balsas.lt sakė  Vilniaus miesto policijos darbuotojų profesinės  sąjungos tarybos narys Gintautas  Lagunavičius .

REKLAMA
REKLAMA

Vienas iš piketo, kurį 15  valandą prie Vyriausybės rūmų surengė policininkų, gaisrininkų ir kai kurių kitų vidaus reikalų sistemos  darbuotojų profesinės sąjungos, aiškino:

REKLAMA

„Valstybėje žmogus turi jaustis saugus, bet jo  saugumą turi garantuoti valstybinės institucijos. <...> Situacija neturi būti tokia, kokia yra dabar, ją reikia keisti ir mobilizuoti visas realias galimybes. O žaisti žaidimą, kad aš negaliu, arba sakyti, kad policijos pajėgos dirbs ir saugos jus, nors jos neturi už ką nuvažiuoti likusių 30 kilometrų, neteisinga. Kai mes nustosime vieni kitiems meluoti žiūrėdami į akis, kai atsiras tiesos krislas, tada įžvelgsime realias galimybes. Tada situacija valstybėje pasikeis.“

REKLAMA
REKLAMA

Paketuotojų teigimu, šių metų balandžio 1 d. policijos įstaigose buvo daugiau kaip 1200 laisvų pareigybių ir jų nuolat daugėja, kadangi dėl mažinamo policijos biudžeto  nėra lėšų priimti naujus darbuotojus. Profesinės sąjungos skaičiuoja, kad trūksta  apie 19 mln. Lt jau dabar užimtų pareigybių darbo užmokesčiui, o dar  bent 3 mln. Lt – automobilių kurui. Todėl esą ilgiau laukti negalima ir reikia atkreipti dėmesį žmones, užtikrinančius viešąją tvarką ir piliečių saugumą bei tinkamai finansuoti jų darbą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pareigūnų atlyginimai skaičiuojami nuo bazinio dydžio, bet jis yra sumažintas. Niekas nekalba apie tai, kaip jį grąžinsime. Kaip jį kompensuos, kaip nurašys krizės pasekmes – taip pat nekalbama“, – sakė G. Lagunavičius, pabrėždamas, kad pareigūnas, kuris tarnauja valstybei, turi būti apsaugotas valstybės.

„Tada mes gabūt turėsime geresnius pareigūnus, kurie iš tikrųjų dirbs žmogui. Ne institucijai, o žmogui“, – sakė jis.

Pareigūno teigimu, kol reikės galvoti, kada baigsis degalai arba kada pritrūks popieriaus,  darbas kažin ar pagerės.  Kita vertus,  sakė G. Lagunavičius: „Negalima atmesti, kad yra tam tikros jėgos, kurios suinteresuotos, kad policija negalėtų  dirbti taip, kaip dera. „Matyt yra jėgos, kurios inspiruoja tam tikrus dalykus, ir užuot stiprėjusios, policijos pajėgos silpsta.“

„Bet jeigu valstybės institucijos galvotų apie žmogų, apie jo saugumą, sprendimą visada galima rasti“, – sakė pareigūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų