REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tailando salos - nuostabi vieta poilsiui ir ne tik. Tačiau kaip ir keliaujant į bet kurią kitą pasaulio vietą, svarbu pasidomėti tos šalies ypatumais ir skirtingumais. Žemiau įvardijame patarimus, padėsiančius jūsų apsilankymą Tailande paversti nepamirštama gyvenimo patirtimi.

REKLAMA
REKLAMA

Kelionė į Phuketą

Phuketas – didžiausia ir, be abejonės, lankomiausia Tailando sala, kurios krantus skalauja Andamano jūra. Jei nemėgstate turistų spūsčių ir norite ramesnio poilsio, keliaukite į kitas, greta Phuketo esančias salas, tokias kaip Koh Phi Phi ir Koh Lanta.

REKLAMA

Užsirašykite arba įsiminkite savo paso numerį

Daugelyje svečių namų ar viešbučių jūsų nuolat reikalaus paso numerio. Kad nereiktų nuolat ieškoti ar nešiotis su savimi paso, užsirašykite jo numerį ant lapelio, kurį laikytumėte piniginėje, arba išmokite atmintinai.

Koh Lanta Long Beach

Long Byčas - vietinių gyventojų pramintas Pra Ae Beach - yra geriausias Koh Lanta paplūdimys. Jei keliaujate į šią salą, nesumaišykite jo su kitais paplūdimiais, kurie yra uolingi ir ne tokie tinkami poilsiui.

REKLAMA
REKLAMA

Transportas

Bankoke, Patajoje ar kituose kurortuose važinėja vadinamieji "Tuk-Tuk" motociklai- taksi. Kaina yra labai maža, todėl jeigu taupote pinigus, geriausia naudotis jų paslaugomis. Galite pasinaudoti ir paprasto taksi paslaugomis, jis nuveš į jums reikiamą vietą greičiausiu keliu už nedidelę sumą, tokių motociklininkų taksi jūs galite rasti kiekviename kurorte.

Nacionalinis himnas

Tailandiečių valstybės himnas yra giedamas kiekvieną dieną 17.00 valandą stotelėse, visuomeniniuose pastatuose ir kitose vietose. Kai išgirsite himną, atsistokite, liaukitės kalbėję ir darykite tai, ką visi daro.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Karaliaus gimtadienis

Gruodžio 5-ąją yra švenčiama Karaliaus gimimo diena. Dauguma parduotuvių, įmonių šią dieną nedirba, o alkoholis nepardavinėjamas. Karaliaus gimimo diena Tailande sutampa su tėvo diena.

Būkite atsargūs su elektra

Daugumoje salų elektrai gaminti naudojami generatoriai. Norėdami išvengti nelaimingų atsitikimų, nepalikite krautis nešiojamų kompiuterių ir kitų prietaisų, jei ketinate išeiti.

Skiepai

Dauguma žmonių į Tailandą keliaują nesiskiepiję, tačiau kai kurios vakcinos vis tik yra rekomenduojamos. Tai nuo hepatito A ir B bei difterijos.

REKLAMA

Kanchanaburi miestelis

Norite pabėgti nuo gyvo ir įtempto Bankoko tempo? Ištrūkite į Kanchanaburi. Tai nedidelis miestelis, su nuostabiu kraštovaizdžiu prie Kwai upės krantų.

Apgavystės

Kaip ir visur kitur, Tailande pilna sukčių, siekiančių iš jūsų pasipelnyti. Nesivežkite prabangių įsispiriamų pliažo šlepečių, nes greičiausiai grįšite basas, venkite visą parą važinėjančių autobusų - juose dažnai siaučia vagys, visuomet prirakinkite išnuomotą dviratį ar kitą transporto priemonę, saugokitės vietinių merginų, nesikreipkite į nepažįstamuosius informacijos, reikalaukite, kad taksistas naudotų taksometrą.

REKLAMA

Apsistokite bungaluose

Vietoje viešbučių rinkitės vieno aukšto namelius, vadinamus bungalais. Prieš įsikurdami, įsitikinkite, kad langai aptraukti tinkleliu nuo uodų.

Saugokitės internetinių virusų

Viešose internetinėse kavinėse kompiuteriai paprastai turi virusų. Tad, dėl jūsų failų saugumo, patariame, čia nesinaudoti asmeninėmis USB laikmenomis ir kitais prietaisais.

„Farang“ reikšmė

Žodis “farang" Tailande naudojamas apibūdinti užsieniečius. Tai neužgaulus žodis, nebent naudojamas neigiamame kontekste.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kur apsistoti Bankoke

Jei viešnagė pagrindinėje miesto gatvėje Khao San Road jūsų netenkina, pasidairykite kambarių Sukhumvit arba Silom gyvenvietėse.

Tualetai

Pasiteiraukite tualeto Tailande žodžiais "hawng nam", kas išvertus į lietuvių kalbą reiškia „kur yra vanduo?“. Nesitikėkite jų rasti nutolus nuo turistinių taškų. Paprastai tualetą galima rasti gausiai žmonių lankomose vietose, viešojo transporto sustojimo vietose. Tačiau nemanykite, kad ten gausite tualetinio popieriaus ar muilo.

Geriausias laikas vykti į Tailandą

Geriausia vykti į Tailandą sausuoju sezonu, nuo lapkričio iki balandžio mėnesių. Žinoma, keliaudami nesezoniniu laikotarpiu už kelionę ir apsistojimą Tailande mokėsite gerokai mažiau,

Posakis „Man pen rai“

Šis posakis plačiai vartojamas Tailande ir reiškia „nesijaudink“, „neimk į galva“, „nieko tokio“, „be problemų“ ir t.t. Toks išsireiškimas apibūdina Tailando gyventojų požiūrį į gyvenimą. Jie viską stengiasi kontroliuoti ir priimti šaltais nervais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų