REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos kariuomenės kariniuose daliniuose birželio 4-7 dienomis lankosi Baltarusijos kariuomenės ginkluotės kontrolės agentūros inspektoriai.

REKLAMA
REKLAMA

Baltarusijos inspektoriai lankysis Kairių poligone, Klaipėdos rajone, kur birželio 1-16 dienomis vyksta tarptautinės karinės jūrų pratybos „BALTOPS 2012“, taip pat Mechanizuotojoje pėstininkų brigadoje „Geležinis Vilkas“ Rukloje, Jonavos rajone, ir Lietuvos karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje Šiauliuose.

REKLAMA

Baltarusijos ginkluotės ekspertai inspektuoja pagal Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) 2011 m. Vienos dokumentą.

Pagal šį dokumentą, kiekviena ESBO priklausanti šalis turi teisę patikrinti, ar kita organizacijos šalis nevykdo neteisėtos karinės veiklos, apie kurią būtina pranešti iš anksto, ar neturi nedeklaruotų karinių pajėgumų.

Šis dokumentas taip pat įpareigoja šalis nares kasmet pateikti informaciją apie savo karines pajėgas, gynybinių pajėgumų vystymo planus ir karinį biudžetą, iš anksto informuoti apie planuojamą karinę veiklą. Jos taip pat įsipareigoja priimti savo teritorijoje nustatytą kiekį kitų šalių karinių ekspertų inspekcijų ir vizitų į karinius dalinius.

Šiais metais tai bus pirma užsienio šalių inspekcija Lietuvos kariuomenės padaliniuose pagal ESBO 2011 m. Vienos dokumentą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų