REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad šalies užsienio politikoje laikosi krypties atstovauti Lietuvos žmonių ir valstybės interesams, o kalbėdama apie santykius su kaimynine Lenkija pabrėžia, kad geriau kai kuriuose santykiuose daryti tam tikrą pauzę nei bandyti taisyti, kas šiuo metu nepataisoma.

REKLAMA
REKLAMA

Interviu savaitraščiui „Veidas“ D. Grybauskaitė sakė kad užsienio politika labai priklauso tiek nuo vidinių poreikių, tiek nuo objektyvių išorinių geopolitinių pokyčių.

REKLAMA

„Per pastaruosius trejus metus matėme ir tebematome tiek daugelio kaimyninių valstybių vadovų, tiek ir geopolitinių požiūrių kaitą. Tikėtis, kad artimiausiu metu turėsime lengvą kaimynystę, manau, nerealu. Mano tikslas visada buvo turėti konstruktyvų dialogą su kaimynais, bet abipusiai konstruktyvų ir abipusiai naudingą, išlaikant valstybių vertybes, orumą ir savigarbą. Jei sąlygos sudėtingos ir to padaryti neįmanoma, gal geriau turėti tam tikrą pauzę. Pabrėžiu: ne konfliktą, o pauzę“, - kalbėdama apie užsienio politikos tikslus šiems ir kitiems metams sakė D. Grybauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Šalies vadovė priminė, kad Lietuva pasiekė savo tikslus gynybos srityje. Kiti šalies prioritetai per artimiausius porą metų bus derybos dėl ES naujos finansinės perspektyvos 2014-2020 m. ir pirmininkavimas ES 2013 m.

Savaitraščiui „Veidas“ pabrėžus, kad Lietuvos santykiai su lenkais, kai kuriais kitais kaimynais pastaruosius kelerius metus tikrai blogėja, politologai, istorikai kritikuoja, kad D. Grybauskaitės užsienio politika - neaiškios krypties, Prezidentė teigė, jog kryptis aiški ir viena - Lietuvos žmonių ir valstybės interesai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Lietuva privalo gebėti būti išmintinga, prisitaikyti prie tos objektyvios geopolitinės aplinkos, kuri yra aplink ją ir visame pasaulyje, mėginti joje apginti savo interesus. Per šiuos trejus metus geopolitinė situacija aplink Lietuvą keitėsi, todėl kito ir užsienio politika, stengdamasi prie jos prisitaikyti. Todėl ir sakau, kad geriau kai kuriuose santykiuose daryti tam tikrą pauzę nei bandyti taisyti, kas šiuo metu nepataisoma“, - apibendrino Prezidentė.

Eltos korespondentė Virginija Vervečkaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų