REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Švedijos sostinės Tunnelbana metropolitenas pelnytai gali vadintis pačiu meniškiausiu metro pasaulyje. Ne veltui jo kitas pavadinimas – „ilgiausia meno galerija pasaulyjee“. Visos šalies skulptoriai ir menininkai pademonstravo savo kūrybinį talentą net 90 iš 100 šio metro stočių.

REKLAMA
REKLAMA

Ir jiems pavyko pasiekti įspūdingą rezultatą – dabar visas miesto požemis yra papuoštas reljefais, freskomis, grafičiais, skulptūromis, mozaikomis, paveikslais ir graviūromis... Visa tai daro Stokholmo metro unikalų ir lengvai atpažįstamą, o miesto svečiai, kurie pirmą kartą mato tokį puikumą, nuolat vėluoja į savo paskirties punktus, nes pasivaikščiojimai metro stotelėmis dažnai užtrunka.

REKLAMA

Kiekviena metropoliteno stotis turi savo aiškų ir ryškų bruožą, kurį atitinka visi joje esantys meno kūriniai. Darbų žanrai įvairiausi – nuo tradicinių iki siurrealistinių. Kai kurie dailininkai pabrėžia požeminę metropoliteno tematiką fonams naudodami uolų vaizdus. Kiti, priešingai, renkasi dangišką temą įmontuodami kubus su dangaus žydruma į grindis, sienas ir skliautus.

Stokholmo metro turi 7 maršrutus ir 100 stočių, 47 iš jų yra po žeme, visos kitos – antžeminės. Visi maršrutai yra sugrupuoti į 3 linijas – žalią (Т17-Т19), raudoną (Т13-Т14) ir mėlyną (Т10-Т11). Metro buvo atidarytas 1950 metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų