REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Hamburge su miesto valdžia suderintos neonacių eitynės virto rimtomis riaušėmis, iki 700 žmonių buvo suimta.

REKLAMA
REKLAMA

Riaušės mieste prasidėjo dar naktį į šeštadienį. Nežinomi asmenys padegė 8 policijos automobilius, priklausančius tvarkos sergėtojams iš Federalinės žemės Šiaurės Reinas-Vestfalija – šie atvyko į Hamburgą saugumui sustiprinti šiandieninių demonstracijų metu.

REKLAMA

Eitynės virto didelio masto susirėmimais. Kaip praneša „ITAR-TASS“, ultradešiniųjų eitynėse dalyvavo iki tūkstančio žmonių, bet joms aktyviai trukdė radikalai antifašistai. Jie ėmė mėtyti akmenis į policininkus ir statyti barikadas dešiniųjų kolonos kelyje.

Tvarkos saugotojai buvo priversti įsikišti, kada kairieji, tarp kurių buvo antiglobalistų, anarchistų ir antifašistų, pradėjo statyti užtvaras iš šiukšliadėžių, o vėliau ėmė jas padeginėti. Kai policininkai panaudojo priešgaisrinę įrangą ugniai gesinti, į juos pasipylė buteliai ir akmenys. Buvo sulaikyta nuo 500 iki 700 žmonių, nukentėjo 8 policininkai.

Norintys pareikšti protestą taikingai taip pat gali tą padaryti – akcija vyksta prie miesto rotušės, organizatoriai tikisi sulaukti 10 tūkstančių dalyvių. Į susirinkusiuosius kreipėsi Hamburgo burmistras Olafas Scholzas, kuris pareiškė, kad „didžiuojasi savo miesto atvirumu pasauliui“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų