REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Policijos pareigūnai tvenkia naminės degtinės upes. Kuršėnuose uždarytas naminės degtinės fabrikas, o naminukę vežęs gyventojas pričiuptas netoli Kužių miestelio.

REKLAMA
REKLAMA

Vežė 200 litrų gėralo

Kiek laiko Kuršėnuose, Stoties g. esančioje garažų bendrijoje, garažo duobėje, įrengta naminės degtinės varykla funkcionavo, niekas, išskyrus jos savininką, keturiasdešimtmetį B. A., nepasakys. O jis to nelabai nori prisiminti. Tik pareigūnams pripažino, kad iš pradžių naminę degtinę gaminęs sau, šeimos šventėms, o paskui – ir pažįstamiems.

REKLAMA

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai su šiuo vyru susipažino gegužės 30-osios rytą. Automobilis „Audi 100“, vairuojamas kuršėniškio Šiaulių kryptimi, buvo sustabdytas netoli Kužių gyvenvietės. Kriminalistai bagažinėje ir salone rado maišus, prikimštus įvairios talpos plastikinių butelių, kurie buvo pripildyti skysčiu, skleidžiančiu naminės degtinės kvapą. Iš viso – apie 200 litrų šio gėralo. B. A. pareigūnams pripažino, kad  visas krovinys skirtas kažkokiam mistiniam iš matymo pažįstamam šiauliečiui, kuris užsakęs tokį kiekį nelegalios produkcijos. Visą naktį gaminęs dabar alkoholį vežąs užsakovui. Vyras planavo jį parduoti po 5,5 Lt už litrą. Bet planai ir teliko planais. Dėl neteisėto namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų gabenimo jam pradėtas ikiteisminis tyrimas.

REKLAMA
REKLAMA

Garažo duobėje – masyvūs įrengimai

Pareigūnai susidomėjo ir pačia naminės degtinės varykla. Ji buvo įrengta B. A. garažo duobėje. Ir dar kokia. Tokio dydžio katilą pareigūnai buvo matę tik Žemaitijos miškuose. Šalia stovėjo du didžiuliai tonos talpos gaminamos produkcijos šaldymo įrenginiai. Tik vienas dalykas kėlė problemų varyklos savininkui – nebuvo kanalizacijos. Tad gamybos atliekas – žlaugtus, teko pilti į didžiules metalines talpas ir automobiliu išvežti. Garaže pareigūnai rado apie 35 litrus „naminukės“.

B. A. su pareigūnais dėl analogiškos neteisėtos veiklos susiduria jau ne pirmą kartą. 2007 m. rudenį jį, vežantį naminę degtinę tuo pačiu automobiliu, buvo sulaikę Telšių pareigūnai. Tąkart jis gabeno apie 50 litrų. Už neteisėtą namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų gabenimą teismas jam skyrė 1950 litų baudą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų