REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aukščiausią lygį per trejus metus pasiekęs Didžiosios Britanijos svaro sterlingų kursas euro atžvilgiu paskatino britus leistis į alkoholio medžioklę kitapus Lamanšo sąsiaurio, rašo dailymail.co.uk.

REKLAMA
REKLAMA

Euro zonos krizės metu vieningos valiutos vertė smarkiai krito kitų valiutų atžvilgiu. Viena iš tokio nuosmukio pasekmių – išaugęs keleivių skaičius keltuose iš Britanijos į Prancūziją.

REKLAMA

Britanijos keltų bendrovė „P&O Ferries“ tikisi, kad per šį ilgąjį savaitgalį keleivių skaičius per Lamanšo sąsiaurį sieks 14 tūkst. Traukinių tunelio operatoriai „Eurotunnel“ šį savaitgalį bilietų kainas iš Britanijos į Prancūzija pabrangino 20 proc.

„Panašu, kad vykstant karalienės jubiliejui ir artėjant olimpinėms žaidynėms, nemaža dalis vartotojų pasinaudoja tvirtesne Britanijos valiuta ir perka alų bei vyną Prancūzijoje“, – teigė „Eurotunnel“ atstovas Fabienne‘as Lissakas.

REKLAMA
REKLAMA

P&O atstovė spaudai Michelle Ulyatt teigė, kad per pastaruosius metus sustiprėjusi euro valiuta atbaidė dalį keliautojų nuo kelionės į Prancūziją. „Krentant euro kursui tikimės išaugusio vienadienių kelionių, kurių metų vartotojai tiesiog vyksta į Prancūziją trumpam apsipirkti“, – kalbėjo keltų bendrovės atstovė.

Panašios alkoholio medžioklės buvo itin populiarios 2004–2006 metais, kuomet svaro sterlingų kursas euro atžvilgiu buvo itin palankus Britanijos gyventojams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų