REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusiais metais pasigirdo planų nuo pavasario pasiūlyti tiesioginius skrydžius Pekinas–Vilnius. Buvo skaičiuojama, kad, atsiradus tokiam maršrutui, per pirmus metus mūsų šalį aplankytų apie 10 tūkst. kinų turistų. Tačiau svajonės taip ir liko neįgyvendintos, o Vilniaus oro uostas teigia šiuo klausimu nedirbęs. Be to, permainų gali tikėtis keliaujantieji į Rusiją – nebelieka tiesioginių skrydžių į Sankt Peterburgą, laikinai stabdomi skrydžiai iš Kauno į Maskvą.

REKLAMA
REKLAMA

TVO: ne mes paskleidėme gandus

„Tikimės, kad nuo pavasario atsiras tiesioginiai skrydžiai Pekinas–Vilnius 2 kartus per savaitę. Jei ši svajonė išsipildys, kiekvieną savaitę galėtume sulaukti apie 300 kinų turistų. Užsienio reikalų ministerija prireikus yra pasirengusi padidinti konsulinių darbuotojų skaičių Pekine. Ir jei visas šis reikalas pajudės, sulauktume tokio kinų turistų srauto, kokį būtų netgi sunku suvaldyti“,– praėjusių metų pabaigoje sakė Valstybinio turizmo departamento (VTD) direktorė Raimonda Balnienė.

REKLAMA

Tačiau svajonės taip iš neišsipildė ir tiesioginiai skrydžiai Pekinas-Vilnius neatsirado. „Šitie gandai buvo paskleisti ne iš mūsų ir mes nieko šiuo klausimu nedirbome. Jeigu teisingai atsimenu, buvo Turizmo departamento ar savivaldybės Turizmo skyriaus žinutė, iš mūsų – tikrai ne. Tokių tiesioginių skrydžių tikrai nėra“, – LRT interneto tarnybą informavo TVO ryšių su visuomene vadovė Sandra Šiaulienė.

Tuo metu Nijolė Beliukevičienė, Vilniaus savivaldybės Turizmo skyriaus vedėja, tikina, kad greičiausiai apie skrydžius pradėjo kalbėti Turizmo departamentas. „Tik tiek galiu pasakyti, kad su Kinija nuostabiai vyksta darbas ir to skrydžio, matyt, prireiks, turės galvoti verslas apie tai. Susidomėjimas ir srautai yra vienareikšmiškai dideli“, – pridūrė N. Beliukevičienė.

REKLAMA
REKLAMA

Su pačia VTD vadove lrt.lt susisiekti nepavyko, mat R. Balnienė išvykusi į komandiruotę. Paskambinus į departamentą paaiškėjo, kad kiti darbuotojai apie šiuos skrydžius informacijos neturi.

Nutraukė skrydžius į Rusiją

Šią savaitę buvo skelbta, kad Rusijos aviakompanija „Ak Bars Aero“ nuo birželio 4-osios nutraukia du kartus per savaitę vykdytus tiesioginius skrydžius į Sankt Peterburgą. Tuo metu Kaune bendrovė „Ir Aero“ laikinai sustabdė šią žiemą pradėtus skrydžius į Maskvos Domodedovo oro uostą.

Oficialiai teigiama, kad tiesioginiai skrydžiai iš Vilniaus į Sankt Peterburgą nutraukti dėl orlaivių trūkumo. „Jie perka naujus orlaivius ir pas juos yra kažkokios vidinės problemos, kad negavo laiku ar pan. Tikslių detalių negalėčiau pasakyti. Įmonė savo viduje esant orlaivių trūkumui turi kažkaip paskirstyti tuos orlaivius iš vienų oro uostų į kitus pagal prioritetines kryptis, mūsų užimtumas jiems galbūt buvo vienas iš mažesnių“, – sakė S. Šiaulienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ši aviakompanija, pasak ryšių su visuomene vadovės, nėra reguliariųjų skrydžių bendrovė, daugiau orientuojasi į užsakomuosius. „Negalima sakyti, kad žmonių nebuvo. Šita kryptis tikrai populiari, mes matome potencialią, tačiau toks yra aviakompanijos sprendimas. Stengsimės padaryti, kad skrydis būtų atgaivintas, bet gal bus dirbama su kita kompanija“, – pokalbį baigė S. Šiaulienė.

Vytenis RADŽIŪNAS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų