REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Generalinė prokuratūra paskelbė, kad jau yra baigtas tyrimas dėl aukštų Policijos departamento pareigūnų veiksmų, kai slaptasis liudytojas Mindaugas Žalimas tariamai pranešė apie Drąsiaus Kedžio rengiamus nusikaltimus.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešama, kad Generalinė prokuratūra ir Policijos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos Imuniteto valdyba baigė ikiteisminį tyrimą dėl Policijos departamento pareigūnų veiksmų: penkiems Policijos departamento ir Kriminalinės policijos biuro pareigūnams pareikšti įtarimai dėl galimo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, dokumentų suklastojimo bei tarnybos pareigų neatlikimo.

REKLAMA

Keli įtariamieji – buvęs Generalinio prokuroro pavaduotojas Visvaldas Račkauskas, Kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotojas Tomas Ulpis ir jo pavaduotojas Eugenijus Metlovas  – savo noru paliko tarnybą policijoje.

Dar vienam – Kriminalinės policijos vadovui Algirdui Matoniui – suteiktas specialaus liudytojo statusas. Jis įtarimų išvengė.

Ikiteisminio tyrimo, pradėto 2011 metų rudenį, metu aiškintasi, ar Policijos departamento ir Kriminalinės policijos biuro pareigūnai ėmėsi visų įstatyme numatytų priemonių, kad būtų užkirstas kelias teisėjo Jono Furmanavičiaus ir Laimutės Stankūnaitės sesers Violetos Naruševičienės nužudymams; ar nuo prokurorų nenuslėpė nužudymui išsamiai atskleisti ir ištirti reikšmingų aplinkybių; asmenų, žinančių kokių nors bylai išspręsti reikšmingų aplinkybių.

REKLAMA
REKLAMA

Vadovaujantis Baudžiamojo proceso kodeksu, prokurorai leido įtariamiesiems susipažinti su tyrimo medžiaga ir pateikti prašymus papildyti tyrimą. Vėliau bus sprendžiama dėl bylos perdavimo teismui.

Tiriant šią bylą panaudotas melo detektorius. Pirminiais duomenimis, tiesos išbandymą patyrė slaptasis liudytojas Mindaugas Žalimas. Pirminiais duomenimis, jis tikrai buvo atėjęs į Policijos departamentą, tačiau pasakojo apie kitą nusikaltimą.

Tik vėliau žiniasklaidos atstovams teigė, kad pranešė apie būsimas žudynes, o niekas iš pareigūnų rimtai nesureagavo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų